Taylandlı çocuklardan kendilerini kurtaran dalgıçlara teşekkür

Taylandlı çocuklardan kendilerini kurtaran dalgıçlara teşekkür
© 
By Mustafa BagEurovision Reuters AA
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Tayland'da bir mağarada mahsur kaldıktan 9 gün sonra izlerine ulaşılarak buradan çıkarılan 12 çocuk, kendilerini kurtaran dalgıçlara teşekkür etti. Futbolcu çocuklar ayrıca, kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybeden eski deniz komandosu Saman Gunan'ı dualarla andı.

REKLAM

Tayland'ın Çiang Rai eyaletinde takım olarak ziyaret ettikleri bir mağarada mahsur kaldıktan 9 gün sonra izlerine ulaşılarak buradan çıkarılan 12 çocuk, kendilerini kurtaran dalgıçlara teşekkür etti.

Futbolcu çocuklar ve takım kaptanı ayrıca, kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybeden eski deniz komandosu Saman Gunan'ı dualarla andı.

Taylandlı çocuklar, kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybeden dalgıç Samarn Gunan için göz yaşı döktü

Çalışmalara gönüllü olarak katılan Tayland Donanması'ndan eski deniz komandosu Dalgıç Samarn Gunan, gece görevi sırasında bölgeye oksijen tüpleri taşırken, dönüşte kendi oksijen tüpü bittiği için, su altında nefessiz kalarak bilincini kaybetmişti.

Dalgıcı hayata döndürme çabaları sonuç vermemiş ve Gunan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Kendilerini kurtaran deniz kuvvetlerinde görevli dalgıçlara ve bu operasyonda görev alan tüm büyüklerine teker teker teşekkür eden çocuklar, tedavi gördükleri hastaneden taburcu olacakları günü bekliyor.

Taylandlı çocuklar, kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybeden dalgıç Samarn Gunan'ın fotoğrafını resmederek şükranlarını ifade ettiler

Taylandlı çocukların hikayesi beyaz perdeye taşınıyor

Bu arada takım halinde ziyaret ettikleri kilometrelerce uzunluğundaki mağaranın sel sularıyla kapanmasının ardından günlerce burada mahsur kalan çocukların yaşadıkları ve kurtarılış hikayesi beyaz perdeye taşınıyor.

ABD merkezli Pure Flix Entertainment film şirketi yetkilisi Michael Scott, olayın hissiyat dolu olduğunu belirterek, film için senaryo üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Kurtarma faaliyetlerini yakından takip eden yapım şirketi, bu süreçte görev alan herkesi dinledi ve bu bilgileri film için kullanacağını bildirdi.

Diğer yandan mağaranın müze haline getirileceği ve ziyarete açılacağı kaydedildi.

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin sularla kapanmasının ardından içeride mahsur kalmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Tayland'daki mağaradan kurtarılan gençler Dünya Kupası finalini izleyemedi

Kaza yaptı, radyatör suyu içerek yedi gün hayatta kaldı

Afganistan'da intihar saldırısı: En az 7 kişi hayatını kaybetti

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Eski Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra şartlı tahliye edildi

Tayland’da gökdelenden atlayan İngiliz ‘base jumper’ paraşütü açılmayınca hayatını kaybetti

Tayland'da iktidar partisinin yeni lideri yine Şinavatra ailesinden bir isim