|
Tayfun Korkut, Murat Yakın ve diğerleri...

Sirkeci"den tren gider,

Vagon gider, derdim gider.

Gurbet elde bir başıma,

Varım yoğum alır gider...

1960"larda başlayan göç dalgasının ilk yıllarını şair Ali Akbaş, meşhur şiirinde bu dizelerle anlatır. O yıllara dair televizyonlara yansıyan sağlık muayeneleri görüntülerini ne zaman görsem aklıma aynı şiirdeki acı ifade gelir: "Tuna bizden utanır biz Tuna"dan..."

Yaklaşık 50 sene önce "geçici" olarak gidilen topraklarda Türkler, bugün oraların kalıcı unsuru haline geldiler. "Vasıfsız işçi" olarak gidenlerin çocukları şimdilerde milletvekili, doktor, işadamı... Son olarak dün Bundesliga"nın önemli takımlardan Hannover 96 kulübü teknik direktörlük koltuğuna onlarca başvuru arasından genç bir Türk"ü seçip oturttu; Tayfun Korkut... Hikâyenin daha ilginç yanı ilk teklifin yine başka bir Türk"e Basel teknik direktörü Murat Yakın"a yapılmış olması (Alman basını bizimkiler gibi sık yalan yazma alışkanlığına sahip değilse tabi). Murat Yakın, Basel"de çok iyi işler yapıyor ve daha şimdiden daha yüksek bütçeli takımlardan teknik direktörlük teklifi alıyor. Umarız ve dileriz Tayfun Hoca da aynı başarıları yakalar.

Alman futbolunu yakından takip eden sevgili Fatih Demireli, NTVSpor. net"de "Türkiye"den gelen çağrılara kulak vermeyip, Stuttgart"ta kalsaydı muhtemelen daha önce Bundesliga"da teknik direktör olacaktı" diye yazmış Tayfun Korkut için. Fatih ne kadar haklı bilmemiz mümkün değil ancak şimdilerde Arsenal"in başarısında önemli payı bulunan Mesut Özil, Alman milli takımını seçtiğinde yaptığımız tartışmaları hatırlayınca bundan sonrası adına bir hatırlatma yapma zamanı diye düşündüm:

4 milyona yaklaşan nüfuslarıyla dünün "gurbetçileri" artık kabul edelim ki gurbetçi falan değil. Ekonomisinden siyasetine, iş hayatından futboluna kadar Avrupa"nın merkezine ilerleyen Batı Avrupa Türkleri onlar... Bu anlamda bundan böyle onların tercihlerine "hain- kahraman" ikilemine saplanmadan saygı gösterip başarılarıyla da akrabalarımız olmaları hasebiyle gurur duyarız hepsi bu. Başarılar Tayfun Korkut, Allah bahtını yolunu açık etsin. Artık ne Tuna bizden utansın ne biz Tuna"dan....

10 years ago
Tayfun Korkut, Murat Yakın ve diğerleri...
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset