Tavşanlı'lı iş adamı itirafçı oldu

Gündem Yayın: 26 Nisan 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2017 15:20:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5796 okunma
Google News

Fetullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan Tavşanlılı iş adamı etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olmak istediğini söyleyerek Tavşanlı yapılanmasına yönelik yapılanı çalışmalar ve yüzden fazla isim vererek örgütü deşifre etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Tavşanlılı iş adamı K.B. üçüncü kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşmasında suçlamaların bir kısmını kabul etmeyerek örgüt üyesi olmadığını evinden çıkan bir dolarlarında kızının kumbarasında bulunan bayram harçlıkları olduğunu söyleyen K.B. iş yerinde terörist başı Gülen’in resmini astığı içinde pişman olduğunu söylemiş, mahkeme heyeti tarafından tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. İkinci kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık tutuklu bulunan Tavşanlılı iş adamı etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olmak istediğini söyleyerek Tavşanlı yapılanmasına yönelik yapılanı çalışmalar ve yüzden fazla isim vermek için mahkeme heyetinden süre istedi. Mahkeme heyeti tarafından verilen 10 gün sürenin ardından üçüncü kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık K.B. çok pişman olduğunu söyleyerek mahkemeye yaklaşık 100 kişinin ismi bulunan listeyi sundu. Örgüt işleşiyi ve kişiler hakkında bilgi veren K.B. “Öncelikle bu yapının içinde olduğunum için çok pişmanım. Bu işin asıl başında olan kişiler kaçıp gittiler herşey bize kaldı ve cezaevine giren biz olduk. Bizim grubumuz iş adalarından oluşan bir gruptu. Her Perşembe toplantı yapıyorduk. Talimatla paralar aldım. Benim iş yerime A.P isimli şahıs  gelerek toplantılar yaptılar. O dönemde Tavşanlı sorumlusuyldu. Toplanan paralar himmetler oraya gidiyordu. Çıkan 1 dolarlar ise hatıra parasıdır. En çok himmet yapana en çok para verenlere verilirmiş. Hoca ödül olarak verilmesi amacıyla gönderirmiş. Mahkemenize yazılı olarak Tavşanlı yapılanmasına yönelik bildiğim gördüğüm ne varsa hepsini verdim. Tavşanlı ile ilgili ne kadar sorumlu isimler varsa görevlerine kadar bildiklerimi yazdım. Pişmanım tahliyemi talep ediyorum.” Dedi. Karar vermek için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti kısmen etkin pişmanlık kanaati oluştuğunu ve mahkemeye örgütle ilgili bilgiler verdiği için K.B.’yi tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbet bıraktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.