1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan’da Öğrencilere Karne Hediyesi Dağıtıldı
Tatvan’da Öğrencilere Karne Hediyesi Dağıtıldı

Tatvan’da Öğrencilere Karne Hediyesi Dağıtıldı

Tatvan Özgür Der tarafından yaklaşık 200 öğrenciye karne hediyesi olarak kitaplar dağıtıldı.

18 Ocak 2020 Cumartesi 04:41A+A-

İstanbul Rahmet Yolu derneği tarafından öğrencilere karne hediyesi olarak gönderilen kitaplar, Tatvan Özgür Der tarafından başta köy öğrencileri olmak üzere Tatvan merkezdeki okullarda okuyan öğrencilere dağıtıldı.’’Aliye İzzetbegoviç Kitap kampanyası ‘’adıyla yapılan kitap dağıtımında öğrencilere derslerine yardımcı soru bankası ve kaynak kitaplar hediye edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Sinan Kıranşal şunları söyledi.

“İstanbul’da bulunan Rahmet Yolu Derneği ‘’Aliye İzzetbegoviç Kitap kampanyası’’ adı altında öğrencilere verilmek üzere kitap kampanyası başlattı. Rahmet Yolu Derneği adına Kampanyayı İstanbul’dan Ahmet Yıldız ve diğer dernek üyeleri yürüttü. Kampanyada toplanan yaklaşık 40 koli kitap Tatvan’a gönderildi. Kitaplarla birlikte Aliye İzzetbegoviç’in hayatını anlatan kitap ve Kur’an-ı Kerim mealleri geldi. Gelen kitapları öğrencilerin dersine yardımcı olacak kaynaklar olması öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Kitaplar muhtaç öğrencilere dağıtıldı. Tatvan’a bağlı köyler ve merkez okulların yanında Mutki, Norşin ve Adilcevaz köylerinde okuyan öğrencilere ulaştırıldı. Kitapların dağıtımı birinci dönemin karne haftasına gelmesi öğrenciler için sevindirici oldu. Karne hediyesi olarak kitaplar alan öğrenciler kampanyada emeği geçen Rahmet Yolu derneğine ve Özgür-Der çalışanlarına teşekkürlerini sundular. “

Tatvan Özgür-Der başkanı Metin AVA‘da kampanya ile ilgili şunları söyledi. “Kitaplar ile birlikte Kur’an-ı Kerim mealleri ve Aliye İzzetbegoviç‘i anlatan kitapların verilmesi anlamlı ve güzel bulduklarını söyledi. İnşallah öğrenciler hayat kitabı Kur'an-ı kerim okuyarak öğrenmeye, Aliye İzzetbegoviç’in hayatını okuyarak güzel birer insan olurlar” dedi.

2-163.jpg

12-016.jpg

33-001.jpg

49.jpg

55-002.jpg

69-001.jpg

72-001.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum