|

Tatsız derbi

Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelen Galasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Seyir zevki vermeyen 90 dakikada 5 sarı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır, ceza sahası içinde kendini yere attığı gerekçesiyle G. Saraylı Belhanda’ya kırmızı kart gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Monday
Güncelleme: 05:50 - 23/10/2017 Monday
Yeni Şafak
Türk Telekom Arena’daki maçta Galasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı
Türk Telekom Arena’daki maçta Galasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan haftanın maçında kazanan çıkmadı. Sarı-kırmızılı takım yenilmezlik unvanını korurken puanını 23 yaptı. Sarı-lacivertliler, bir derbiden daha mağlup olmadan çıkarken 15 puan oldu. İki takım arasındaki puan farkı aynı kaldı.

Süper Lig'de bu sezonun namağlup lideri Galatasaray, sahasında Fenerbahçe'yi konuk ederken, karşılaşmadan gol sesi çıkmadı: 0-0. İki takım da mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkarken, ev sahibi sarı-kırmızılılar liderliğini pekiştirmek, sarı-lacivertli ekip ise 8 puanlık farkı eritmek istiyordu. Belhanda'nın kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktığı karşılaşmada, iki takım da kontrollü oyunu elden bırakmazken, ilk tehlikeli ataklar sarı-kırmızılı cepheden geldi. 2. dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşu Fenerbahçe defansı uzaklaştıramazken topu önünde bulan Feghouli'nin şutunda defans gole izin vermedi. 5'te Mariano'nun ortasında Tolga istediği vuruşu gerçekleştiremedi ve top kaleci Kameni'de kaldı. 20'de Maicon'dan aldığı uzun pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Gomis, iki rakibini oyundan düşürdükten sonra çektiği şutta Kameni'yi geçemedi. 40'da Valbuena ile ver-kaç yaparak ceza sahasına giren Janssen şutunda çerçeveyi tutturamadı. 43'te Valbuena'nın ara pasıyla ceza sahasında topa sahip olan Janssen'in sol çaprazdan şutu auta gitti. 49'da Belhanda'nın ortasını Gomis indirirken Tolga tamamladı ancak Kameni son anda kornere çeldi. 54'de Muslera'nın elle gönderdiği top Valbuena'ya pas olurken Fransız oyuncu direkt kaleyi düşünürken şutu kaleyi tutmadı. 56'da Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Denayer'in kafa vuruşu Kameni'nin kucağında kaldı. 73'te Belhanda rakip ceza sahası içerisinde Kameni'yle ikili mücadeleye girip yerde kalan Belhanda hakemi kandırmaya yönelik hareketten dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın devamında iki takımdan da gol sesi çıkmazken, birer puanı paylaştılar.

REZALET

Skandal kararlarıyla görev aldığı her maçta karşılaşmanın önüne geçen hakem Cüneyt Çakır, dün akşamki derbide de verdiği ve vermediği kararlarla tepkileri üzerine çekti. Karşılaşmaya damga vuran ilk pozisyon 6. dakikada yaşandı. Bu dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Hollandalı golcü Janssen ağları havalandırdı. Çakır, daha önceden Serdar Aziz'e yapılan bir faul olduğunu belirterek golü iptal etti. 10. dakikada ise F.Bahçe'nin kanattan gelişen atağında sarı-kırmızılı takımın altı pas üzerine gelen ortayı Ndiaye uzaklaştırdı. Top, Serdar Aziz'in eline çarptı. F.Bahçeli futbolcular penaltı itirazında bulunsa da Çakır oralı olmayarak “Devam” kararı verdi. Çakır, 24. dakikada Denayer'in Janssen'e yaptığı faulde de kırmızı kartını kullanamadı. 59'da ise bu kez G.Saray atağında Feghouli ceza sahasına girerken, topa yatarak müdahele etmek isteyen Hasan Ali'nin eliyle buluştu. Çakır bu pozisyonda da "Devam" kararı verdi. Tepki gösteren G.Saray tribünleri sahayı pet su bardağı yağmuruna tuttarken, biri yardımcı hakemlerden Tarık Ongun'un yanağına isabet edince, oyun kısa süre durdu.

İKİ TARAFTAN AĞIR TEPKİLER

Twitter'dan tepkisini dile getiren F.Bahçe Asbaşkanı Önder Fırat, “Yine Cüneyt Çakır, yine sayılmayan buz gibi gol ve verilmeyen penaltımız” ifadelerini kullandı. G.Saray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün, Cüneyt Çakır'ın yönetiminden memnun olmadıklarını belirterek, "Penaltı kararı bekliyorduk. Kulübenin tepkisi, net bir şekilde gördükleri pozisyonların ters değerlendirilmesine" dedi. söyledi. G.Saray'ın yıldız futbolcusu Feghouli ise, “Hasan Ali'nin elle müdahalesi bence penaltıydı. Yardımcı hakemin de gördüğünü düşünüyorum” dedi.


11'e 11'de kazanırdık

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Hafta boyunca maça bir sistemle hazırlandık ama Serdar Aziz'in sakatlığı planlarımızı bozdu. Kısa süreli bir sıkıntı yaşadık. Önde basan, pozisyonlara giren bir Galatasaray vardı ancak çıkan kırmızı kart oyun dengemizi de bozdu” dedi. Hırvat teknik adam, "11'e 11 gittiği zaman daha fazla pozisyona giren takım Galatasaray'dı. 11'e 11 gitseydi maç, kesinlikle gol bulacaktık. Fenerbahçe büyük bir rakip. Bakıldığı zaman bir puan aldık ve farkı koruduk. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız ve maksimum puan seviyesine ulaşacağız" diye konuştu.


Kocaman
Mutsuzuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile oynanan derbi maçın ardından açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, “Her iki taraf için de kazanmak ya da kaybetmemek adına söylenecek şeyler var. İlk yarıda düzenimizi koruduk. İkinci yarı, Galatasaray zaaflarımızı daha iyi değerlendirdi. Kırmızı karttan sonra oyunun kontrolünü aldık ama pozisyon yakalayamadık. Kazanamadığımız için mutsuzuz” dedi. Kocaman, Cüneyt Çakır içinse, "Aleyhimize çok net kararlar vardı ancak şu ortamı görünce diyecek bir şey bulamıyorum. Attığımız gol gri bir pozisyon olabilir, penaltı pozisyonu grinin biraz ötesinde olur. Galatasaray'ın da aynı şekilde” diye konuştu.

Kim haklı göreceğiz

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, derbi sonrası, “Puan hesaplarımız böyle değildi. Beşiktaş'ın, Başakşehir maçı bizim için çok önemli. Namağlup ve lideriz. Mayısları seviyoruz. Penaltı pozisyonu için şunu söylemek istiyorum. Televizyondan da bakacağız. Kimin haklı olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İyi bir
maç değildi

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena, derbinin iyi geçmediğini söyledi. 33 yaşındaki oyuncu, "Çekişmeli bir karşılaşma oldu, tansiyon çok yüksekti. Oyun sürekli durdu, iyi bir maç değildi. Bir puanla ayrılıyoruz, çok kötü değil. Çok pozisyon yakalayamadık" dedi.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Türk Telekom Arena
#Belhanda
6 years ago