Erkut Can Tatille başarı gelir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Tatille başarı gelir mi?

Görevde olan kabine açıklandığı zaman iki bakan için “Meslekleri nedeniyle tam isabet” demiştim. Milli Eğitim Bakanı ve Turizm Bakanı için. İkisi de bugüne kadar hata yapmadılar. Kararlarını pek fiiliyata dökemeseler de, olsun. Çalışıyorlar. Son olarakMEB,öğrencilerebirerhaftalıkikitatil daha planladı. Yani toplam 15 hafta tatil. Uzmanlar olumlu buluyorlar ama süre değil, nitelik üzerinde duruyorlar. Haklılar. LGS matematik testinde öğrencilerin doğru yanıt ortalaması 20 soruda sadece beş olarak açıklandı. Öğretmen adaylarının ilköğretim matematik ortalaması ise 50 soruda 12, öğretmenlerin lise kimya, matematik ortalaması da yine 50 soruda 15 netmiş. Şaşırdım ve çok üzüldüm. Tatillerle bunlar düzelir mi sizce?

Haberin Devamı

Parayı veren…

Geçen hafta köşeme sığmayan acı haberi bu hafta inşallah girer diyerek yeniden yazıyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki yaban hayatı geliştirme sahasında tanesi 7.400 liradan yaban keçisi avı için ihale açtı. ‘Av turizmi’ adı altında hayvanları katletme ihalesi. Ver parayı öldür. Olacak şey değil. Böyle avın… Nokta.

İslam düşmanlığı

İslam karşıtlığı son günlerde dünyada derinleşmeye başladı. Çin, Uygur Türklerinin tarihi camilerini yıkarak başlattı bu girişimi. Ve ne yazık ki, Notre Dame klisesi yandığı zaman ayağa kalkan Batı dünyası Çin’deki yakıp yıkmaya hiç sesini çıkarmadı. Şimdi de bir Ramazan günü ABD’nin Connecticut eyaletindeki Diyanet Camisi kundaklandı. Bizden başka tepki gösteren yok yine. İslam düşmanlığının göreve geldiğinden beri yaratıcısı olan Trump ise, caminin kundaklandığı gün Müslüman ülkelerin diplomatlarına Beyaz Saray’da iftar daveti vererek sanki olaya karşı bir örtü kullanır gibiydi. Bu saldırıları besleyen ırkçı iklim, dünya barışı için de büyük tehlike oluşturuyor. Buna dur denilmezse arkasının geleceği kaçınılmaz olacaktır.

Fener ol

Fenerbahçe ‘Fener ol’ kampanyasını başlattığı zaman, gazeteciliğin yanında bir grafiker olarak sloganını çok beğenmiştim. Biz Beşiktaşlıların ‘Feda’sı gibi. Ancak bir haberden öğrendiğime göre, İran’daki bir kanalda, para ödüllü bir yarışma varmış ve adı da neymiş biliyor musunuz? ‘Kazanan ol’ Tesadüf mü, apartma mı bilemem ama, ben beğenimi geri alıyorum. Başkanı isterse araştırsın.

Haberin Devamı

19 Mayıs

Tam 100 yıl öncesini yaşayacağız bugün milletçe. Minnetle, şükranla ve tabii gururla. Twitter’a bakıyorum bu yıl anma söyleşileri, törenlerinin tüm yurtta sayısı inanılmaz boyutta. Ben de Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şükran Yürüyüşü’nde pazar günü saat 18.00’de Suadiye ışıklarda olacağım. Buluşmak üzere. Kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder