Yaşam

Tatilciler dönüş yolunda; TEM kilitlendi, İstanbul-Tekirdağ arası yoğun

14 Ağustos 2019 18:08

Kurban Bayramı tatilinin son gününde yaşadıkları yerlere dönmek için yola çıkanlar, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde trafiği durma noktasına getirdi. Dönüşe geçen tatilcilerin araçları Çanakkale'deki iskelelerde ise yoğunluk oluşturdu. Tatilini Muğla ve ilçelerinde geçiren tatilciler de, dönüş yolunda yoğunluğa sebep oldu. Balıkesir'de Edremit Körfezi'ndeki bazı noktalar ile Tekirdağ-İstanbul karayolunda da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatilinin son gününde evlerine dönen tatilciler, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde trafiği durma noktasına getirdi. Sürücülerin yolda kaldığı anlar havadan görüntülendi.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'dan Anadolu yönüne giden tatilcilerin geri dönüş yolculuğu, bayramın son gününde TEM Otoyolunda trafiğin durmasına neden oldu. Gündüz sıcaklığın yüksek olması nedeniyle akşam saatlerinde yola çıkan tatilcilerin içinde olduğu araçlar, TEM Otoyolu Kocaeli İzmit kesiminde yoğunluğa neden oldu. Zaman zaman durma noktasına gelen yolda, sürücüler ilerlemekte güçlük çekmeye başladı. Yoğun trafikte olumsuzluk yaşanmaması adına ise polis ve jandarma ekipleri her 10 kilometrede bir sabit ekip ile sürücülere uyarılarda bulunuyor. Trafiğin ilerleyen saatlerde daha da yoğunlaşması bekleniyor.

Öte yandan, TEM Otoyolunda durma noktasına gelen trafik ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yoğun trafikte araçların zaman zaman durmak zorunda kaldıkları görünüyor.

Tatilciler dönüşe geçti, 6 kilometrelik yol 1 saate çıktı

Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirerek tatillerini tamamlayan yerli turistler memleketlerine dönmeye başladı. Dönüşte trafik yoğunluğundan dolayı tatilciler 6 kilometrelik yolu 1 saatte geçebildi.

5 günlük Kurban Bayramı tatilini Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum’da geçiren yerli turistler, geri dönmeye başladı. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük kentlerden gelip ilçede tatil yapan vatandaşlar, Bodrum çıkış istikametinde yoğunluk oluşturdu. Araç trafiği, Konacık Atatürk Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Emin Anter Bulvarı’nda yoğunlaştı. Kimi tatilciler de ilçeden ayrılmadan önce bir Bodrum klasiği olan Antik Tiyatro önünde kale manzaralı fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Tatilciler 6 kilometrelik yolu 1 saatte geçebildi. Bodrum’da her bayram olduğu gibi bu sefer de uzun araç kuyrukları oluştu.

 

İstanbul-Tekirdağ yolunda yoğunluk başladı

İstanbul başta olmak üzere çevre illerden binlerce vatandaşın akınına uğrayan Trakya bölgesinde dönüş çilesi başladı. Tekirdağ’ın merkez İlçesinde bulunan Kumbağ ve Altınova plajları, Marmara ve Avşa adalarına gelen vatandaşların dönüş yoluna geçmesiyle Tekirdağ İstanbul yolunda da yoğunluk meydana geliyor. Dönüş yolunda meydana gelen yoğunluk nedeniyle zaman zaman maddi hasarlı kazalar da meydana geldi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de karayolunda kontrol noktaları oluşturup denetimlerini sıklaştırdı.

Akşam saatlerinde trafikte yer yer kilitlenmeler meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Çanakkale feribot iskelesinde tatilcilerin dönüş yoğunluğu

Çanakkale'de, 4 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası Eceabat ve Kilitbahir'e geçmek isteyen tatilciler, Çanakkale feribot iskelesinde araç yoğunluğu oluşturdu.

Çanakkale feribot iskelesinde, Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü tatilcilerin dönüş yoğunluğu başladı. Bozcaada, Edremit Körfezi ve Ege sahilleri gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayanlar, İstanbul ve Trakya bölgesindeki kentlere geçmek için Çanakkale merkez feribot iskelesinde yaklaşık 1 kilometrelik araç yoğunluğu oluşturdu. Trafik polisleri, hem feribota binecek tatilcileri hem de şehir içinde giden sürücüleri yönlendirerek, trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımının sağlandığı Gestaş firmasınca Çanakkale- Eceabat hattında 3, Çanakkale- Kilitbahir hattında 4, Lapseki- Gelibolu hattında 5, Gökçeada- Kabatepe hattında 3 ve Bozcaada- Geyikli hattında 2 olmak üzere toplam 17 feribotla doldur boşalt usulü sefer yapılıyor.

Edremit Körfezi'nde tatilcilerin dönüş yolculuğu

BALIKESİR'in Edremit Körfezi'nde 4 günlük Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp, dönüşe geçenler; Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçeleri üzerindeki E-87 yolunda araç yoğunluğu oluşturdu.

Bayram tatilini Kuzey Ege'de geçirenlerin dönüş yolculuğu başladı. Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit'in turistik mahallelerinin bulunduğu giriş- çıkışlarda zaman zaman araç yoğunluğu meydana geldi. Trafiğin durma noktasına geldiği bazı bölgelerde, bayram boyunca kavşaklarda 24 saat nöbet tutan jandarma ve polis ekipleri, müdahalede bulunarak, trafik akışını sağladı. Edremit-Balıkesir yolunda da araç yoğunluğu oluştu. Trafik, tatil beldelerinin olduğu bölgelere göre akıcı ilerliyor.

Afyonkarahisar'da bayram dönüşü trafik yoğunluğu

KURBAN Bayramı dolayısıyla Ege ve Akdeniz bölgelerine tatile gidenlerin dönüş yolculuğuna başlaması 12 ilin kavşak noktası olan Afyonkarahisar'da trafik yoğunluğu oluşturdu.

Kurban Bayramı'nın son gününde yaşadıkları şehirlere dönmek için yola çıkan tatilciler Antalya, Konya, Kütahya, Denizli, İzmir ve Eskişehir gibi 12 ilin kavşak noktası olan Afyonkarahisar'da trafik yoğunluğuna neden oldu. Ege ve Akdeniz illerine tatile veya akraba ziyaretine gidenlerin dönüşü Afyonkarahisar'da öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğunu artırdı. Ulaşımda aksamalar yaşanmaması için trafik ekipleri zaman zaman müdahalelerde bulunarak, trafiğin rahatlamasını sağladı. Özellikle Kütahya ve İstanbul yönüne gidecek araçlar uzun kuyruklar oluştururken, tatilcilerin dönüş yolculuğu bölgedeki alışveriş merkezleri ve mola yerlerindeki doluluğu yüzde 100'e çıkardı. Buralardaki park alanlarında araç koyacak yer kalmadı.

Afyonkarahisar önemli bir geçiş noktası

İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, Afyonkarahisar'ın karayolları açısından önemli bir kavşak nokta olduğunu söyledi. Özer, "Afyonkarahisar kuzeyi güneye, batıyı doğuya bağlayan kavşak pozisyonunda olan bir ilimizdir. Günlük ortalama 30 bin araç geçmekteyken, bayram trafiğinde yaklaşık olarak 318 bin aracımız geçti bu saat itibariyle. Bu saate kadar İçişleri Bakanlığı'mızın talimatları, Afyonkarahisar Valiliği'mizin koordinesinde jandarma ekipleriyle almış olduğumuz tedbirlerle şu ana kadar çok şükür ölümlü bir kazamız olmadı" dedi.

'Ekiplerimiz kavşak ve yol güzergahlarında'

Kurban Bayramı'nın tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle geçen yıla oranla dönüş trafiğinin daha hafif seyrettiğini vurgulayan Müdür Yardımcısı Özer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen bayramlara göre trafik yoğunluğumuz biraz daha hafif seviyede seyretmektedir. Bunun büyük bir sebebi de bayramın yaz tatiline denk gelmiş olmasıdır. Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmek isteyen vatandaşlarımızın daha önceden memleketlerine gitmiş olduklarını değerlendiriyoruz. Bugün itibariyle dönüş trafiğimiz başladı. Yoğunluğun akşam saatlerinde artmasını bekliyoruz. Şu an mevcut 13 trafik ekibimiz görev yapmaktayken bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 35 ekip takviye yapmak kaydı ile ana kavşaklarda ve güzergahlarda arkadaşlarımız görev yapıyor. Çok şükür bayram tatili boyunca ilimizde ölümlü trafik kazası meydana gelmedi. 13 tane yaralamalı kazamız meydana geldi. Yaralıların durumları da iyi ve hayati tehlikeleri yok. İnşallah bayram tatilini bu şekilde atlatarak yol kullanıcılarını sevdiklerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Trafik ekibi normale dönene kadar ekiplerimiz görev başında olacak."

Lapseki-Gelibolu Feribot iskelesinde araç yoğunluğu başladı

Lapseki-Gelibolu ile Çardak-Gelibolu feribot iskelesinde Kurban Bayramı'nın son gününde araç yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Kurban Bayramı'nın son günü şehirlerine dönmek üzere yola çıkan tatilciler Bursa-Çanakkale karayolunda uzun kuyruklar oluşturdu. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye bağlı feribotlar zamansız olarak seferlerini sürdürüyor. Lapseki ilçesinde kara yolu güvenliğini sağlamak için Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ile zabıtalar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çardak beldesinde jandarma trafik ekipleri iskeleye inen yolu normal araç trafiğine geçici olarak kapattı. Bayram dönüşü yaşanan araç yoğunluğunun hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.