"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tatil günleri Risale-i Nur okumak için fırsat

SALİH SÜTÇÜOĞLU
08 Temmuz 2018, Pazar
Yaz programları biz talebeler için çok önemli fırsatlar. Hem diğer şehirleri o şehirlerdeki ağabeyleri tanımak hem de kendimizi maddî ve manevî güçlendirmek için çok önemli bir fırsat. Yaz programları ve Risaleler ufkumuzu genişlettiği için bizler açısından büyük birer nimet.

Gençler, katıldıkları yaz okuma programını değerlendirdiler. Düzenlediğimizi bir okuma programına katılan gençlere 3 soru sorduk ve cevaplarını aldık. Sorular şöyle: 1- Risale-i Nur okuma programlarının Medresetü’z Zehra projesi kapsamında okuduğunuz bölüm ve fen derslerine ilâve olarak katkısı nedir? 2- İzmir’i nasıl buldunuz? 3- Kardeşlik ve muhabbet açısından değerlendirir misiniz?

İbrahim Yay

1. Yaz mevsiminin gafletinden uzaklaşma ve kendimizi tazeleme açısından bir fırsat. Benim bölümüm Tıp olması hasebiyle insan makinasının mükemmel dizaynı ve çalışması bize Hâlıkımızı tanıttırıyor.

2. İzmir deniziyle, tabiatıyla (özellikle abilerin götürdüğü Kavacık mevkii), abilerin misafirperverliğiyle sıcak ve güzel bir şehir.

3. Okuma programları zaten birlik ve kardeşlik köprüleri kurulmasına vasıta oluyor. Biz de Kayserili gençler olarak İzmirli misafirperver abilerimiz ile bir köprü kurduğumuza inanıyorum. Programda katkısı olan başta Kayserili abilerimize ve bizi misafir eden İzmirli abilerimizden Allah razı olsun.

Üstadımızın uhuvvet meselesine de çok ehemmiyet vermesi hasebiyle programda bulunan veya bulunmayan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Gayemizde her zaman uhuvvet olsun.

Alperen Bekkaya

1- Okuma programını bulunduğumuz şehirin dışında yapmak gerçekten çok iyi oluyormuş. ‘Tebdil-i mekânda ferahlık vardır’ sözünü tekrardan yaşıyarak öğrenmiş olduk. Verimli bir program geçirdiğimizi düşünüyorum. İzmir’deki abilerimiz sağolsunlar bizleri çok güzel ağırladılar. Hiçbir şeyimizi eksik etmemeye çalıştılar. Her zaman yanımızdaydılar. Hepsinden Allah razı olsun.

2- İzmir’i ben Ankara’ya çok benzettim. Tek fark denizinin olması bir de palmiye ağaçları. Şehirin merkezini değil, ama Efes’i ve Efes’e giderken yolu çok beğendim. Çünkü yolda giderken bir tarafınız yemyeşil iken diğer tarafınız alabildiğine mavilik.

3- Kardeşlerle daha iyi ve verimli zaman geçirme fırsatı bulduk. İzmir’deki abi ve kardeşlerle tanışıp kaynaşmış olduk. Bu konuda da İzmir’in çok verimli geçtiğini düşünüyorum.

Abdülkadir Altuner

Yaz programları biz talebeler için çok önemli fırsatlar. Hem diğer şehirleri o şehirlerdeki ağabeyleri tanımak hem de kendimizi maddî ve manevî güçlendirmek için çok önemli bir fırsat. Yaz programları ve Risaleler bizlerin eğitimimize faydaları saymakla bitmez. En basitinden insanın ufkunu genişlettiği için bizler açısından büyük birer nimet. İzmir bir Kırşehir olmasa da, çok güzel bir şehir. Tarih olarak çok eskiye dayanan bir şehir. Yaz programları bizleri diğer talebe kardeşlerle ve abilerle kaynaştırdığı için çok önemli. Kardeşlerimizle olan sevgi ve saygıyı arttırıyor.

Emin Sarı

Üstadın da yapmak istediği Medresetü’z Zehra projesini her ferd kendi âleminde yapmalı. Biz de kendi âlemimizde elimizden geldiği kadar hem fen, hem de İslâmiyetin gerektirdiği ilmi almak için böyle programlara iştirak etmeye çalışıyoruz. Bu sene yaz programımızı da İzmir’de yapmaya karar verdik. Gayet istifade ettiğimiz bir program oldu. Gerek içtimaî, gerekse imanî meselelerde kendi kapasitemiz kadarıyla istifade ettik. İzmir, Türkiye’nin en nadide ve güzel şehirlerinden bir tanesi. Türkiye’deki bir çok şehir gibi tarihi çok eskiye dayanan bir şehir. Anadolu’dan farklı kılansa, diğer milletlerin de yaşadığı ve tarihî izler bıraktığı bir şehir. Gezmemizde yardımcı olan Hüseyin Ağabeye, derslerimizde bizimle birlikte bize yardımcı olan Abdülbasir Ağabeye ve bir çok konuda yardımcı olan Salih Ağabeye ve emeği geçen geçmeyen bütün ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Allah bizi bu hizmette Rıza-i İlâhî yolunda istihdam eylesin.

Ahmed Sütlüoğlu

Arkadaşlarımın bu okuma programı dolayısıyla İzmir’e gelmerinden çok mutlu oldum.

Bediüzzaman Hazretleri’nin Fen ilimleri ile Din ilimlerinin birlikte okunması ile gençlerin tam bir tahsil yapmış olabileceğini ifade etmesi tabiî ki çok güzel. Risale-i Nur okuma programlarını bu mana da anlamamız gerekiyor. Ben İzmir’li olduğum halde şimdiye kadar gezip göremediğim yerleri bu program vesilesiyle görme fırsatı buldum. Kardeşlik ve muhabbet açısından çok faydalı bir program oldu.

Okunma Sayısı: 4037
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı