Taşköprü Festivali’ne Görkemli Kapanış


Büyük bir coşkuya sahne olan festivalin artık Tarihi Kırkpınar Güreşleri gibi bir marka olduğunu belirten Başkan Aygün, gençliğe ve spora olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi

Yaklaşık 400 Pehlivan Katıldı

Ülkemizin önde gelen spor organizasyonları arasında yer alan Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 16’ncı kez düzenlendi. Cuma günü gerçekleşen açılış töreninin ardından Cumartesi günü Dümbüldek Suyu etkinlikleri ve Ramazan Çelik konseri ile devam eden 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde büyük heyecan Pazar günü yaşandı. Er Meydanı’nın tıklım tıklım dolduğu ve gün içerisinde yaklaşık on bin kişinin ziyaret ettiği İshakçılar’daki güreşler bu yıl büyük heyecana sahne oldu. Yaklaşık 400 pehlivanın Er Meydanı’na çıktığı bu yılki güreşlere hem kent protokolü hem de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Protokolden Yoğun İlgi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen güreşlere AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, Taşköprülüler Dernek Başkanları Erhan Çiftçi, İmran Çetin, Ceyhun Atik ve İlhami Usta, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve güreş severler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükakın’dan Müjdeli Haber

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlık mücadelesi öncesi protokol ve güreşçilerin katılımı ile şeref turu atıldı. Ellerinde ay yıldızlı bayrakla seyircileri selamlayan protokol ve baş pehlivanlar, dosta düşmana birlik ve beraberlik mesajları verdi. Heyecan içerisinde geçen ve birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan güreşler öncesi bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, güreş severlere müjdeli haberler verdi. Cazgır Pele Mehmet’ten gelen Er Meydanı’nın çatısının kapatılması talebine olumlu yanıt veren Başkan Büyükakın, “Güreşler hayırlı uğurlu olsun. Hasat sonunun bereketli olmasını temenni ediyorum. Güreşleri bu denli seven seyircilerimize, bu organizasyonun güzelliğine bu tesisin üzerinin kapatılması az bile. Allah’ın izniyle madem siz bunu istediniz biz de Er Meydanı’nın çatısının kapatılacağının müjdesini veriyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başpehlivan Faruk Akkoyun

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de, başaltı kategorisinde son kez güreşen ve jübile yaparak Er Meydanlarına veda eden Şener Sar’a plaket verdi. Plaket töreninde seyircilere seslenen Başkan Aygün, “Bugün İshakçılar'da ata sporumuza ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Çok şükür Taşköprü Güreşlerimiz tıpkı Tarihi Kırkpınar Güreşleri gibi marka oldu. Bu markayı daha da ileri taşımak için desteklerimizi sürdüreceğiz. Desteğimiz sadece güreşle sınırlı değil. Altyapı ve tesisleşmeye önem veriyoruz. Biliyoruz ki en iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla söz vermiş olduğumuz gibi tüm mahallelerimize Gençlik Merkezleri inşa edeceğiz. Bakanlığımız ile yaptığımız protokol kapsamında iki Gençlik Merkezimizi hizmete sunmak için çalışmalarımıza başladık” dedi.  Bu yıl büyük heyecana sahne olan 16. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni finalde Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup eden Kandıralı baş pehlivan Faruk Akkoyun kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817