Candaş Tolga Işık TASFİYE Mİ? TEMİZLİK Mİ?
HABERİ PAYLAŞ

TASFİYE Mİ? TEMİZLİK Mİ?

Haberin Devamı

16 Nisan referandumunun ardından Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Bu yeni dönemin şartlarına göre kendi içindeki ilk değişimi başlatan parti de AK Parti oluyor. AK Parti’de bugün olağanüstü kongre var.



Kongredeki en büyük hadise; partili cumhurbaşkanının resmen partisinin başına geçişi olacak. Ancak bu kadar da değil. Erdoğan’ın uzun süredir mesajını verdiği “büyük temizliğin” de bu kongrede yapılacağı söyleniyor.



Ankara’daki kaynaklarla dün bütün gün bu büyük temizlik üzerine konuştum. Herkesin ortak kanaati: Erdoğan’ın bugüne kadar birlikte yola çıktığı, beraber yürüdüğü ve hiçbir şekilde arkasından çekilmeyen dava arkadaşlarına bir vefa gösterisinde bulunacağı yönünde. AK Partili bir dostum şöyle söyledi: “Davaya bağlılık, lidere sadakat ödüllendirilecek, bu bir vefa kongresi olacak. Bunu listelerde de görevlendirmelerde de göreceğiz.”



AK Parti’deki değişim sadece bu kadar da değil. Anayasa değişikliğiyle 18 yaşına indirilen milletvekili seçilme yaşıyla birlikte, AK Parti’de de ciddi anlamda kadrolarda gençleştirme gerçekleştirilecek. Bugünkü kongrede bu anlamda da önemli değişikliklere şahitlik edeceğimiz konuşuluyor.



AK Parti bugün kimilerine göre tasfiye kimilerine göre ise temizlik yapacak. AK Partili yöneticiler ise bu iki ifadeyi de kullanmaktan kaçınıyor. Onlara göre bugünkü olağanüstü kongreyi tanımlayan tek bir kelime var: Yenilenme.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder