Amasya İtimat

TASDEF KAHVALTIDA BAYANLARI BULUŞTURDU

Taşova Dernekler Federasyonu TAŞDEF Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği Kahvaltı programı 18 Kasım 2018 Pazar günü ilçemizin İstanbul’da en yoğun nüfusunun yaşadığı  Bağcılar ilçesindeki Yaşam Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
“Kadınlarımız ile Geleceğe İzdüşüm” konulu Kahvaltı etkinliğine yoğun katılım sağlanırken,
Program sunumunu yapan Salih Turgut açılış konuşmasında şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vererek bu alanda bir devrim yapmıştır. Bugüne kadar kadınlarımızın içinde olmadığı işlerde toplumsal başarı zor gelmiştir. Cephede mermi taşıyan kadınlarımız bugün evde iş yerinde eğitimde her yerde varken, STK’larımızda olmalı diyoruz. TAŞDEF olarak Kadın Kollarımızın düzenlediği kahvaltı organizasyonumuza yönetimimiz adına hoş geldiniz diyorum.”
TAŞDEF Genel Başkanı Hasan Sevran yaptığı konuşmada; ”Öncelikle Kadın Kolları Başkanımız Özlem hanım ve Sadiye hanıma organizasyon için teşekkür ediyorum. Amacımız TAŞDEF olarak her alanda aktif olarak etkinlikler yapmak. Üye derneklerimizin kadınları gençleri ve tüm üyelerinin katılımları bizim için önemli. Bugün kadınlarımız burada. İlerleyen süreçte gelemeyen kadınlarımızın da katılım sağlayacağı daha geniş bir proğram yaparak TAŞDEF’li kadınlarımızın, gençlerimizin sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Bizleri bugün katılımlarıyla onurlandıran ADEF Kadın Kolları Başkanı Emine Doğan hanımefendi, GÜMYAD Kadın Kolları Başkanı Güler Altun hanımefendi, Gümüşhacıkoy İlçesi Köseler Köyü Derneği Başkanı Tuncay Altay ve Kadın Kolları Başkanı  Özgül Aydın hanımefendi katılımınız ile  bizlere onur verdiniz, hoş geldiniz.” dedi.
”dedi.
TAŞDEF Kadın Kolları Başkanı Özlem Hatun Çıra yaptığı konuşmasında; ”Aramızda bugün bizleri katılımları ile onurlandıran misafirlerimiz; ADEF Kadın Kolları Başkanım, GÜMYAD Kadın Kolları Başkanım, Köseler Köyü Derneği Kadın Kolları başkanım, TAŞDEF üye derneklerimizin kadın kolları temsilcileri ve değerli başkanlarım sizleri saygı ile selamlıyorum. TAŞDEF Kadın kolları olarak düzenlediğimiz kahvaltımıza katılarak bizleri mutlu ettiniz. Biz kadınlar hayatın içindeyiz. STK’larımızda da etkin olmalıyız. Kahvaltımızdaki amacımız güçlenmek adına neler yapabilirizi konuşmak adına ailelerimizin de katıldığı bu kahvaltı kaynaşmak, fikirler üretmek, kısacası birlik ve beraberliğimize katkı sunmaktır. İnşallah daha güzel projeli etkinlikler yaparak giderek çoğalan Taşova Kadınları olarak köy derneklerimizde etkin olarak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Üretimden gelen gücümüzle, hayatın içindeki etkin rolümüzle Derneklerimizde de var olmayı hedefliyoruz” dedi.
Toplantıya ; Dereli köyü Derneği adına Özlem Hatun Çıra ve kadın kolları, Gürsu Derneği Başkanı Mehmet Özdilek ve yönetimi, Sepetli Derneği Başkanı Abdurrahman Çınar ve yönetimi katılırken, üye dernek başkanları da program ve günü değerlendirmek adına birer konuşma yaptılar.Program sonunda günü ölümsüzleştirmek adına resimler çekilerek ve bir sonraki programda buluşmak dileğiyle sona erdi .
Haber ve Fotoğraf: Salih Turgut

Yorum Ekle