Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile Varyant Özel Eğitim Kurumları işbirliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi. Atakum Belediyesi Şehit Polis Demet Sezen Kreş ve Gündüz Bakim Evi'nde düzenlenen etkinliğe Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile çok sayıda davetli katıldı.
Çeşitli aktiviteler eşliğinde sürdürülen programda minikler, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile kutlama pastası kesti. Melek yüzlü çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Taşçı, aileleriyle uzun süre sohbet etti.

BİZİM İÇİN KIYMETLİSİNİZ

Down sendromu karşısında farkındalıklarının son derece yüksek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Melek yüzlü yavrularımız, bizim için son derece kıymetli. Down sendromlulara verdiğimiz kıymeti her fırsatta ortaya koyuyoruz. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde gerçekleştirilen bu etkinlik ile keyifli bir gün geçirmelerini istedik. Bu isteğimiz de fazlasıyla gerçek oldu. Yavrularımızın kaynaşarak ortak bir etkinlik içerisinde yer alması bizleri son derece mutlu etti' dedi.

TAŞÇI MÜJDEYİ VERDİ

Samsun'un ilk down sendromlular parkını hizmete açmaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Taşçı, '24 Mart 2017 Cuma günü, Samsun'da bir ilke imza atacağız. İçerisinde down sendromlu çocuklarımızın bütün sosyal ihtiyaçlarının olacağı bu park alanımız ile Atakum'da down sendromlular için önemli bir hizmet alanı oluşturmuş olacağız' diye konuştu.