Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Taş Mektep projeleri devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamı Muammer Köken’in, kültür ve sanatın canlı olarak icra edilip gösterildiği tarihi Taş Mekteple ilgili projeleri devam ediyor.

 

TAŞAN’IN ADINA DERNEK KURDUK

Keskin’in markalaşmış kültür ve turizm ilçesi yapmayı planladığını söyleyen Kaymakam Köken, “Taş Mektep’in kurumsal hale gelip, daha görünür kılmak için birçok faaliyet yapıyoruz.  Taş Mektep duygularımızın tercümesi olan Anadolu müziğinin saf halini yazıp söyleyen ustalardan dinlemek isteyenlerin ilk tercihinin olacağı bir merkez haline geldi. Keskin’de doğup, Keskin’in adına ülkeye duyuran, halk müziğinin en değerli sanatçılarından olan Hacı Taşan’ın adına dernek kurduk.

 

ÖKSÜZ VE YETİMLERE İFTAR YEMEĞİ

Derneğin faaliyetleri Taş Mektep de icra ediliyor. Misafirlerin yapmak istedikleri her türlü organizasyon için dernekten randevu alabilirler. Taş Mektep’e yapılan çadır ve alınan sandalye ve masalar sayesinde ilçemizde ünlü tiyatro sanatçılarının sergilediği “Dikkat Aile Var “ oyunun halkın büyük katılımıyla sergilendi. Ayrıca mübarek Ramazan ayı boyunca şehit ailelerine, öksüz ve yetimlere iftar yemeği verildi.”dedi.

 

KESKİN’DE DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRİN

Kaymakam Köken; “Misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için bahçesine masa sandalye takımı ve güneşin kavurucu sıcağından korunmak için açılır çadır yaptırdık. Kadim ve zengin bir kültüre sahip olan ilçemizi her platformda tanıtmaya çalışıyoruz. İlçeye gelecek olan misafirlerin günübirlik düzenlenecek turlarla dolu dolu bir gün geçireceğiz. İlçemize gelecek olan misafirlerimiz Rahmi Pehlivanlı Müzesi, tarihi konaktan oluşan kütüphanesi, ilk fişek fabrikasını, bedesten çarsısı ve sulu mağarayı gezebilirler. Tüm vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlayacak imkânlarımız mevcut olup başta Keskin’den göçüp sıla hasreti çeken hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ilçemize bekliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
MUKTEDİR MENCET
MUKTEDİR MENCET
17 Ağustos 2017 09:29

KESKİNİMİZE; GEÇMİŞTE’DE NİYAZİ ULUGÖLGE VE ŞİMDİKİ KAYMAKAMIZ MUMMER KÖKEN GİBİ GAYRETLİ VE ÇALIŞKAN KAYMAKAMLARIMIZ GELSE İDİ KESKİN BUHALE GELMEZDİ. BU ÇALIŞMALARDA’BELEDİYENİNDE SORUMLULUKLARINI UNUMAMAK LAZIM. 12 YIL ÖNCE YAZMIŞ OLDUĞUM “KESKİNE HASRET” ŞİİRİNDEKİ ARZULARIM GERÇEKLEŞİYOR. KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİNİ DUYDUM VE ÇOK SEVİNDİM,BUNUN İÇİN TEKNİK BİLGİ FOTOĞRAF YARDIMI YAPABİLİRİM. AYRICA ŞİİRDE HACI TAŞANA AİT BEYİTE BİNAENDE KIRIKKALE ÜNÜVERSİTESİ TARAFINDAN KESKİNE HACI TAŞAN KONSERVETUAR KURULMASINIİSTİYORUM.BU ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KENDİLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.MUKTEDİR MENCET

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x