Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışılan sünnet düğünüyle ilgili iddianame hazırlandı... O suçlardan ceza almaları istendi

Tartışılan sünnet düğünüyle ilgili iddianame hazırlandı... O suçlardan ceza almaları istendi

İzmir'in Menderes ilçesinde, çocukların sünnet düğününde dansöz oynatılmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, tamamlandı. Hazırlanan iddianamede; anne, baba ve amcanın 'aile hukukundan kaynaklı sorumlulukları yerine getirmeme' suçundan, 3 dansözün ise 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'hayasızca hareket' suçlarından cezalandırılması istendi. Tartışılan sünnet düğünüyle ilgili iddianame hazır

  • Ege Postası
  • 18.10.2019 - 13:50

Sosyal medyada, sünnet düğününde, çocuğun önünde dansöz oynatılmasıyla ilgili görüntülerin paylaşılması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Görüntülerin Konya'daki sünnet düğününden çekildiği yönündeki ihbarları değerlendiren ekipler, olayın İzmir'in Menderes ilçesindeki köyde meydana geldiğini belirledi. Araştırma sonucu sünnet düğünü yapılan 7 yaşındaki çocuğun babası F.K., annesi T.K., amcası H.K. ve 3 dansöz gözaltına alındı. Aile bireyleri, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 dansöz de adliyeye sevk edildi. Dansçılar, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili yürütülen soruşturma da tamamlandı. Hazırlanan iddianamede; anne, baba ve amcanın 'aile hukukundan kaynaklı sorumlulukları yerine getirmeme' suçundan, 3 dansözün ise 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'hayasızca hareket' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Dansçılar hakkında "cinsel taciz" suçunu işledikleri gerekçesiyle 6 aydan 3 yıla kadar, tacizin "teşhir" suretiyle olması nedeniyle de bu cezanın yarı oranında arttırılmasının talep edildiği iddianamede, anne ve baba hakkında ise "aile hukukundan doğan yükümlülüklerini ihlal ettikleri" gerekçesiyle 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede baba ve amca hakkında ise "dansçılarla para karşılığı anlaşarak teşhir suretiyle cinsel içerikli dans ettirdikleri" gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Dansçıların düğünde sergiledikleri dans görüntülerinin sosyal medya üzerinden kamuoyuna yayıldığı ve büyük infial oluşturduğuna dikkati çekilen iddianamede, anne ve babanın cinsel içerikli dans sergilenmesine izin vererek çocuklarının ahlaki durumunu tehlikeye soktukları ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerini ihlal ettikleri öne sürüldü.

İddianamede, dansçılar G.Y, G.K. ve M.M'nin de kamuya açık eğlence alanında bulunanlara ve 7 yaşındaki E.K'ye karşı "teşhir suretiyle cinsel taciz eylemi"ni gerçekleştirdikleri savunuldu. 

Anne ve babanın, dansçı kızlardan şikayetçi oldukları da iddianamede yer aldı. 

Sanıkların yargılanmasına 8 Kasım'da 1. Menderes Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak. (DHA-AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.