1994 yılında PKK’lı Teröristlerin bombalı saldırısında abisini ve amcasının oğlunu kaybeden Rıdvan Tartar, 25 Eylülde yapılacak, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı. Şehit kardeşi Rıdvan Tartar;  ülkemizde Canları ile bedel ödemiş şehit ve gazilerimizin kendileri ve aileleri üzerinden oluşturulmuş bu derneğin başkanı olmak tamamen bizim açımızdan bir liderlik değil temsilcilik adaylığıdır.

“LİDERLİK DEĞİL, TEMSİLCİLİK ADAYIYIM”

Ülkemiz için canını, bedenini feda eden şehit ve gazilerimizin temsilcisi olmak için yola koyulduğunu belirten Tartar, “liderlerimiz şehitlerimizdir, ben ise sadece temsilci olmaya, hizmetkar olmaya adayım” dedi.

“DAHA AKTİF BİR KURULUŞ OLACAĞIZ”
Tartar; “derneğimizde bugüne kadar görev almış yönetim ve başkanı ellerinden geleni yaptıklarına inanıyor, kendilerine teşekkür ederim. Yalnız eksik kaldıkları noktalar olduğunu görüyoruz. buna istinaden adaylığımı açıkladım. Daha aktif, daha sorumluluk taşıyan, şehit ve gazilerimizi ile ailelerine daha çok sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak ve bu doğrultuda şeffaf bir yönetim ile bismillah demeye hazırız” dedi.

 

“BİRLİĞİMİZ SAĞLANACAK, SORUNLARIMIZ GİDERİLECEK”

En büyük projesinin şehit yakınları ve gazilerin bir araya getirmek dirliği, birliği ve beraberliği sağlamak olduğunu söyleyen Tartar, “Hiçbir zaman siyasi parti ile dirsek temasımızı olmayacak çünkü biliyoruz ki şehitlerimiz ve gazilerimiz partiler üstüdür. Derneği bilim merkezi ilim irfân merkezi haline getireceğiz üyelerimiz şehit yakınlarımız gazilerimiz aradıkları zaman telefondan bilgi alabilecekler. Ya da geldiklerinde onları karşılayan bizler ve yönetim kurullu üyelerimiz olacak dertlerini dinleyip sorun çözme yolunda irade ortaya koyacak. Birlikte büyük bir aile olmak için tüm gücümüz ile çalışacağız” dedi.