Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta Gaziler Günü Coşkusu

19 Eylül 2019 Perşembe 11:04

SONMANŞET.COM- 19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk'e Gazilik ünvanının verilişinin yıldönümü Tarsus'ta da törenlerle kutlandı.

Tarsus’ta Gaziler Günü Coşkusu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk’e Gazilik ünvanının verilişinin yıldönümü Tarsus’ta da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önündeki Gaziler günü çelenklerin Atatürk anıtına konulması ve saygı duruşuyla başladı.

Törenlere Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Başsavcı Ramazan Murat Tiryaki, Jandarma Komutanı yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, çeşitli kurum müdürleri, Muharip ve Gaziler ile resmi ve özel kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Bakım Teğmen Alaattin Burak Semerci günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada,  yüce Türk milletinin tarihinin her döneminde iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını ve bu mücadele sonunda yazılan tarihin, bugün kendilerini saygı ile anılan gaziler ve şehitlerin gösterdiği kahramanlıklarla gerçekleştiğini söyledi.

Vatan için gazi olmanın en büyük şereflerden birisi olduğunu ifade eden Semerci,  “Türk insanı vatanı uğruna ölmekten hiç zaman korkmamıştır. Her Türk vatanının canından çok sever ve ibadet eder gibi ona hizmet eder. Gazilik en büyük unvan ve rütbedir. Bugün sahip olduğumuz değerlerimizi gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu gurur ve şeref dolu günde, bize bu mutlu ve huzurlu günleri  hazırlayan kalplerimizde anıtlaşan gazilerimizi şükranla selamlıyoruz. Türk milletinin ölümsüzlüğünü,  bir kez daha dünyaya gururla haykırıyoruz. Gazilerimiz üzerinde sonsuza dek yaşayabileceğimiz vatan uğruna gazi oldunuz. Sağ olun, var olun. Sizlerden teslim aldığımız vatanımızı bizlerden sonraki nesillere de tertemiz teslim etmek için bizleri daima örnek alacağız. Bizlere bıraktığınız bütün eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza, Yüce Türk Milletinin mutluluğu için çalışacağımıza, bağımsızlığımızı ve vatanın bütünlüğünü edebiyete kadar koruyacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Muharip Gaziler Derneğinden bir temsilci ve bir öğrenci günün anlam ve önemini içeren şiir okuduktan sonra, Kaymakam ve diğer protokol mensuplarınca başta muharip ve gaziler olmak üzere etkinliğe katılanlara karanfil dağıttı.

Buradaki törenin ardından törene katılanlar Muharip Gazileri kendi derneklerinde ziyaret ettiler.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.