Hava Durumu

:

:

:

Tarsus’ta 25 Gaziye Milli Mücadele madalyası ve beratı verildi

09 Aralık 2019 Pazartesi 14:38

SONMANŞET.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Jandarma Komutanı yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Tarsus Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran,

 Tarsus’ta 25 Gaziye Milli Mücadele madalyası ve beratı verildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM-  Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 25 gaziye, 'KKTC milli mücadele madalyası ve beratı' verildi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Jandarma Komutanı yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, Tarsus Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran,  Cezaevi Tabur komutanı binbaşı Mahmut Erin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak,KKTC Mersin Başkonsolosu Zaliha Mendeli ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve gaziler katıldı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak bu haklı gururu kendilerine yaşatan Kıbrıs gazilerine bu madalya ve beratları tevcih etmekten gurur duyduğunu, Tarsuslu gazilere madalya ve beratlarının takdiminde ise kendilerini yalnız bırakmayan KKTC Başkonsolosuna ise teşekkür etti.

Kaymakam Otcu, 1974 yılı ve öncesinde Kıbrıslı soydaşlarımıza katliam yapıldığını belirterek, “Kıbrıs Barış harekatı sırasında şehit ve gazi olan soydaşlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1974 yılında Kıbrıs’a çıkarma yaparak soydaşlarımızı kurtardı. 45 yıl aradan sonra Tarsus Belediye Başkanına Kıbrıslı gazilerimizi Kıbrıs’a göndermeyi önerdim ve kabul etti. 45 yıl aradan sonra Kıbrıslı gazilerimizi eşleriyle birlikte Kıbrıs’a gönderdik. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, Gazilerimize de sağlıklı bir yaşam diliyoruz” dedi.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zaliha Mendeli ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin farklı il ve ilçelerinde Kıbrıs gazilerine verilmek üzere madalya törenleri düzenlendiğini, kendisinin ise bugün Tarsus’taki gazilere madalya ve beratlarını vermek için bulunduğunu söyledi.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zaliha Mendeli , “Tarsuslu Gazilerimizle birlikte olmak bizler için büyük bir onurdur, şereftir. Bu bağlamda bende Kaymakamımıza teşekkür ederim. Bizleri onurlandırdılar. 45 yıl öncesine baktığımız zaman o dönemde Kıbrıs Türk halkının vermiş olduğu mücadele, bu mücadeleden vazgeçmemesi ve Türk askerinin adaya gelmesi ile birlikte Kıbrıs bir Yunan adası olmaktan, bir Rum adası olmaktan kurtulmuştur. Şükürler olsun diyorum ki kahraman Türk askeri, ordumuz geldi ve bizleri kurtardı. Bu bağlamda aziz şehitlerimiz, aileleri ve gazilerimiz bizim için çok önemlidir. Çünkü bugün ülkemizde gerek anavatanımızda şanlı bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu elbette sizlere borçluyuz. Sağolun, var olun, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Allah sizlere uzun ömürler versin. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gazilere madalya ve beratları verildi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.