Hava Durumu

:

:

:

Tarsus markaları Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’nde

20 Eylül 2019 Cuma 14:43

SONMANŞET.COM- Ankara'da düzenlenen ‘'2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi''nde Tarsus ürünleri görücüye çıktı. Tarsus humusu, Tarsus Sarıulak zeytini başta olmak üzere kente özgü yöresel tatların sergilendiği standı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da ziyaret etti ve Tarsus şalgamı ikram edildi.

Tarsus markaları Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’nde

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Ankara’da düzenlenen ‘’2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’nde Tarsus ürünleri görücüye çıktı. Tarsus humusu, Tarsus Sarıulak zeytini başta olmak üzere kente özgü yöresel tatların sergilendiği standı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da ziyaret etti ve Tarsus şalgamı ikram edildi.

Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek ve bu yolla büyüyen uluslararası ticaretten yararlanmasına ve kırsal kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğiyle gerçekleştirilen ‘’2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’nde Tarsus’a özgü ürünler de sergilendi.

TAM KADRO TANITIMDA

Zirvede Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası da kenti temsilen kurumlarla ortak kurulan stantla yerini aldı. Etkinlik süresince stantta Tarsus humusu, sarıulak zeytini, şalgamı ve yayla bandırması konuklara ikram edildi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay ve Oda Genel Sekreter Yardımcısı Rasim Sarı’nın da katıldığı zirvede kentin tanıtımına katkı sunuldu.

Program kapsamında ayrıca ‘’2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’’ne katılan ve stant kuran kurumlara da plaket takdim edildi. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran Mersin İli adına Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı’ya zirveye katılımlarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.