Mersinli isim PM’de! | Güney Gazetesi Mersin

Mersinli isim PM’de!

CHP’de 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) üyeliği için yapılan oy sayımı sona erdi. Resmi olmayan sonuçlara göre en fazla oyu alan isim Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak oldu. .

Mersinli isim PM’de!


Bilkent Odeon'da yapılan CHP'nin 37'inci Olağan Kurultayı'nda delegeler 44 sandıkta, 52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu'nun (BKSP) 8 üyesini belirlemek için oy kullandı. PM için 222, YDK için de 47 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçları saat 01.15 civarında belli olurken, resmi sonuçların parti tüzüğünde belirtilen kotaların uygulanmasının ardından ilan edildi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak delegeden en fazla oyu olan isim oldu. Öztrak, 982 oyla PM seçimlerinde ilk sırada yer aldı. Öztrak'ı Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu 862 oyla, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise 855 oyla takip etti. 

PM'de ise Mersin'den bir isim yer aldı. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır parti meclisine seçildi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise, kota nedeniyle yedeklerde ilk sırada yer aldı