Hava Durumu

:

:

:

Tarsus Belediyesinde en düşük asgari ücret 2 bin 500 lira

16 Eylül 2019 Pazartesi 15:48

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yerel seçim öncesi meydanlarda verdiği sözü tutarak, belediye çalışanlarının asgari ücretini 2 bin 500 TL'ye çıkardı.

Tarsus Belediyesinde en düşük asgari ücret 2 bin 500 lira

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yerel seçim öncesi meydanlarda verdiği sözü tutarak, belediye çalışanlarının asgari ücretini 2 bin 500 TL’ye çıkardı. Başkan Bozdoğan; “Bir işçi ailesinin ne kadar zor koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü ben çok iyi biliyorum. Biz sadece bu zamlarla yetinmeyeceğiz, yeter ki herkes samimi bir şekilde çalışsın.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 31 Mart yerel seçimler öncesi meydanlarda verdiği sözü tuttu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun; "CHP'li belediyelerde ocak ayından itibaren asgari ücret 2 bin 200 TL olacak" söylemin üzerine Başkan Bozdoğan, seçim meydanlarında en düşük asgari ücreti 2 bin 500 liradan başlatacağını ifade etmişti. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, son zamanlarda iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi ile birlikte geçim sıkıntısı yaşayan işçilere müjdeyi vermek için Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda personeller bir araya geldi. 

“MAAŞLARINIZ DAHA DA YÜKSELECEK”

Meclis salonunu dolduran çalışanlara seslenen Başkan Bozdoğan; “Seçim öncesiydi elbette verdiğimiz bir söz vardı. Seçimi kazandığımızda gereksiz yere hiçbir arkadaşımızı işten çıkartmayacağımızı ama onların da ciddi anlamda performanslarını ve güçlerini ortaya koymalarını istemiştim. Geldiğimizde hemen bir çalışmaya başladık, temizlik işlerinde çalışan ve aynı işi yapan kişilerin maaşı eşit değildi. Bu fark ciddi bir farktı. Ne olursa olsun aynı işi yapıyorsunuz karşınızdaki adam yüksek maaş alıyor, siz az maaş alıyorsunuz. Bizde arkadaşlarla bir komisyon oluşturduk, öncelikle belirlediğimiz 209 kişiye ilk planda zam yaptık. Bu zam bu ay bütün maaşlarınıza yansıyacak. Bunun anlamı şu; En az brüt maaş 3 bin 34 TL, ele geçecek para ise 2 bin 500 TL üzerindedir. Bu bizim verdiğimiz sözü tutuyor demektir. Ama biz sadece bununla yetinmeyeceğiz. Sendikayla ne anlaşma yapılırsa yapılsın benim için ayrı bir olaydır ama sizlerin maaşlarının düzene yani aynı rakama kavuşması için elimden geleni yapacağım bu konuda hepinize söz veriyorum. Yeter ki hiçbir arkadaşımız işten kaytarmasın, gerçekten herkes samimi bir şekilde çalışsın” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI OKUTUN”

Çalışanlara çocuklarının okutulması konusunda çağrıda bulunan Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, “Bir işçi ailesinin ne kadar zor koşullarda yaşam sürdüğünü ben çok iyi biliyorum. O zor koşullardaki işçi aileleri genellikle çocuklarını çok iyi okutur aynı benim annemin yaptığı gibi. Siz de yapacaksınız. Çocuklarınızı okutun, onları iyi bir yere getirin ve emin olun dünyanın en büyük mutluluğu budur” dedi.

“YÜZLERİNİZİN GÜLMESİ EN BÜYÜK MUTLULUĞUM”

Başkan Bozdoğan son olarak konuşmasında, işçilerin yüzlerinin gülmesi kendisinin en büyük mutluluğu olacağını dile getirerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Bir konudaki düşüncemi de net olarak bilin; Siyaset benim için her zaman yapıcı olma ve sorunları giderme merkezi olarak vardır. Yoksa emin olun, bu Tarsus halkı olsun, Tarsus olsun o siyasetin çok çok üstündedir. Sizlerin o mutlu yüzünüzü görmek benim en büyük zevkim, en büyük mutluluğum. Yeter ki yüzleriniz gülsün. Bizlerin her olaya bakışı hoşgörüyle ilgilidir, dinimizde de bu var zaten. Daha önceki dönemde de hep şunu söyledim; saygıda sevgide biz kusur etmeyiz, minnettarlıkta kusur etmeyiz, kabul etmede, hoşgörüde, hiçbir zaman kusur etmeyiz yeter ki sorunları gelin konuşalım. Sizlerden benim tek istediğim var, özellikle temizlik işlerindeki arkadaşlarım, park ve bahçelerde çalışan arkadaşlarım benim yüzümü kara çıkarmayın. Bana sosyal medyadan bir takım etkinliklere gidip parmaklarınızla, elinizle işaret göndermeyin ben bunları istemiyorum. Ben size siyaset yapmıyorsam siz de bana yapmayın. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmanın ardından maaşlarına zam yapılan işçiler,  Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ı ayakta alkışlarken birlikte toplu fotoğraf çekiminden sonra mutlu bir şekilde salondan ayrıldılar.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.