Uzman Tarım Danışmanı Lütfü Açar, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren Açar, “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ; 21 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak 45 günlük müracaat süresi başlamıştır.

Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının desteklenmesine yönelik olarak uygulanmakta olan bir projedir.

DESTEKLEME KAPSAMINDAKİ YATIRIMLAR

Proje kapsamına Edirne ili de dahil edilmiş olup; Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,  Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımlar desteklenme kapsamındadırlar.

Bu tebliğ hükümleri doğrultusunda yatırım yapmayı planlayan yatırımcılar; bu süre içerisinde yatırım yapmayı planladıkları konu ile ilgili proje hazırlatmaları gerekmektedir. Hazırlanan projenin kabulü neticesinde proje yatırımı yatırımcı tarafından yapılarak, yatırımın %50’sini hibe olarak geri iade edilecektir.” dedi.