Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması", Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. Tematik kategori, 2018 yılında "Buzağı Yılı" olarak belirlenmişti. Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katıldı. Jüri tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Denizbank çalışanları, genel, çiftçi, öğrenci, tematik kategorilerinde 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eseri değerlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen 'Tarım ve İnsan' Konulu yarışmada dereceye giren fotoğraflar Kahramanmaraş’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Piazza AVM’de sergiye açıldı. Açılışa İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt’un yanı sıra kurum personelleri katıldı. Tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyet konularını kapsayan fotoğraflar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

AMACIMIZ İNSANLARIN TARIMA OLAN FARKINDALIKLARINI ARTTIRMAK”
Sergi açılışının ardından konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, “2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinesinde Denizbank’ında sponsorluğu ile Tarım ve İnsan temalı resim yarışması başladı. Bu yıl yarışmanın 10’uncusunu düzenliyoruz. Şimdiye kadar ki geçen süreçte her yıl buna benzer etkinliklerimiz oldu. 2019 yılı içerisinde 669 ressamımız yarışmaya katıldı. Bunların içerisinde sergilemeye değer görülenler sergiye çıktı. Kahramanmaraş’tan da 3 kişi resimlere uygun görüldü. Şu anda 3 arkadaşımızın resimleri sergimizde. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bizim maksadımız sosyal ve ferdi olarak insanların tarıma bakışlarını, tarımla ilgili farkındalıklarını arttırmak. Her zaman insan dili konuşmaz. Bazen insanın mimikleri, vücut dili konuşur. İşte görüldüğü gibi hakikaten birbirinden değerli resimler var. Resimler konuşuyorlar, bizde dinliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu sergiyi devam ettireceğiz. İnşallah katılımcılara katkı sağlar ve farkındalık oluşturur. Bizimde hedefimiz gerçekleşmiş olur” dedi.

61 ESERİ SERGİLİYORUZ”
Sergi Sorumlusu Sadık Yılmaz Güllü, şunları kaydetti: “Sergimiz her yıl bakanlığımızca tarım alanlarında değişik kategorilerde fotoğraf severlerin gönderdikleri fotoğraflarla yarışmaya katılıyorlar. Yarışmada ödül almış olan eserler aynı zamanda sergilenmeye değer görülen eserlerden 61 tanesini ilimizde sergiliyoruz. Sergimiz Pazartesi gününe kadar devam edecek.”

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KARELER YAKALANMIŞ”
Sergiye katılan Ziraat Mühendisi Gül Çitil Okur’da, “Bereketli toprakların verimli hale gelmesinde emeği geçen bu sergide arkadaşlarımızı yalnız bırakmamak ve hayırlı olsun dileklerimizi sunmak üzere geldik. Gerçekten çok güzel kareler yakalanmış. İnsanların emeğinin bu güzel karelerde bize gösteriliyor olması emeğe teşekkür etmek adına çok büyük bir çalışma olmuş. Burada emeği geçen hem kurum çalışanlarına hem sergideki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Tarımsal anlamda bereketli toprakların verimli hale gelmesiyle ilgili resimleri de görmek isteyen herkese de tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz