Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Tarım Platformundan Lanet ve kınama

Tarım Platformundan Lanet ve kınama

Tarım Platformu üyeleri son günlerde yaşanan terör olayını kınayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Aksaray´da bir araya gelen Tarım Platformu üyeleri son günlerde yaşanan terör olayını kınayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Somuncu Baba Külliyesi´nde basın mensuplarına bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, HAYKOP Başkanı Kadir Yayar´dan oluşan tarım platformu üyeleri, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

EMİN KOÇAK, ?KALLEŞÇE, ALÇAKÇA SALDIRIYA UĞRADILAR.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, ?Kalleşçe, alçakça saldırıya uğradılar. Bu şehitlerimiz, bu askerlerimiz bizleri derinden üzdü. Biz bunu nefretle kınıyoruz. Bu tarz terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. İnşallah bunların tekrarını yaşamayız. Terör olayları yaşandıkça üreticilerimiz, esnaflarımız bulunduğu yerlerde zarar görüyorlar. Biz tarım platformu olarak bu terör örgütü olaylarını kınıyoruz, lanetliyoruz. İnşallah tekrarı yaşanmaz? dedi.

HAMİT ÖZKÖK; ?TERÖRÜN DİNİ, DİLİ, IRKI, RENGİ OLAMAZ?

Biz Tarım Platformu olarak ülkemizde yaşanan vahşice, kalleşçe yapılan terör saldırılarını kınamak ülkemizin şuanda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulamak için bu gün burada tarım platformu ve siz değerli basın mensupları ile bir araya geldik. Polisimize, Askerimize ve vatandaşlarımıza yapılan kalleşçe ve alçakça saldırılar bizleri derinden üzmüştür. Bu üzüntüler bir çığ haline gelmiştir. Bundan sonra Türk ulusunun birliğe ve beraberliğe çok ihtiyacı vardır. Bizde Aksaray Tarım platformu olarak birliğimizi ve beraberliğimizi sergilemek ve teröre karşı duruşumuzu belirtmek adına biz böyle bir basın toplantısı gerçekleştirmeyi uygun gördük Ben buradan diyorum ki terörün dini dili ırkı rengi olmaz, terör hiçbir insanlık tarafından kabul edilecek bir olay değildir. Şahsım, Oda yönetimim Tarım Platformu olarak bir kez daha terörü lanetliyor ve şiddetle kınıyorum dedi.

MAHMUT AKTÜRK;"YAŞASIN TEK DEVLET TEK MİLLET"
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk ise, ?Bu vatan için, bu millet için toprağa düşmüş bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitler sadece bugünlerde değil, Malazgirt Savaşı ile başlayan Anadolu serüvenimizde 100 binlerce ve belki de milyonlarca insan vatan için, din için, millet için toprağa düşmüştür. Bundan sonra şehit haberleri inşallah gelmez ama gelecek gibi görünüyor. Tabii biz yaşasın Türk milleti diyoruz, yaşasın Türk Kürt kardeşliği diyoruz. Tek devlet tek millet diyoruz. Biz kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz. Din adına, millet adına, yapılan terör olaylarının hepsini kınıyoruz. Terörün dini, dili, ırkı ve mezhebi yok. Bizim çok fazla dostumuz yok. Ortadoğu´da komşularımız ile ilgili sorunlarımız var. Dış bağlantılı güçler terör olaylarını Türkiye´de destekliyorlar. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin bozulması için zamanı geldi sağcı solcu dediler, zamanı geldi Sunni, Alevi dediler, zamanı geldi Kürt Türk dediler. Bizi parçalamaya, yok etmeye, aciz bırakmaya bütün dünya çalışıyor. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. İnşallah vatanımız içinde yaşayan diğer etnik guruplarda oyuna gelmeyecektir. Bundan sonra inşallah birliğimizi beraberliğimizi devam ettiririz diye düşünüyorum. Siyasi partilerde biran evvel hükümeti kurması gerektiğine inanıyorum. Çünkü boşluk varmış gibi görünüyor. Biran önce koalisyon hükümeti kurulmalı, kurulmayacaksa da erken seçime gidilerek Türkiye´nin başsız kalmasına asla müsaade edilmemelidir. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türk Kürt kardeşliği. Tek devlet tek millet diyorum? şeklinde konuştu.
BEKİR KAYAN;"HEPİMİZ KARDEŞİZ, KİMİNLE SAVAŞACAĞIZ"
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, ?Ülkemizde yaşanan terör olayları şiddet seviyesini çok fazla geçmiştir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Tabi önemli olan birlik ve beraberliğin oluşmasıdır. Burada diğer Arap ülkelerine baktığımız zaman, kendi devletlerine sahip çıkmayanlar parçalanmaya ve yıkılmaya mahkûm kalmışlardır. Biz burada Türk, Kürt, Laz, Çerkez, dini, dili ırkı ne olursa olsun hep birlikte ve birlikte yaşamak zorundayız. Hepimiz iç içe geçmiş durumdayız. Herkes birbirinden gelin almış gelin vermiş. Kim kiminle savaşacak. Yani biz toplum olarak bu ülkede yaşıyorsak bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız. Terör olaylarını şiddetle kınıyorum? dedi.

KADİR YAYAR;? BU ÜLKEMİZ NE BADİRELER ATLATTI ?

Sevgili Arkadaşlar bugün burada toplanmamızın bir nedeni var oda son günlerde bir takım terör olayları vuku bulmuştur. Bu terör olayları yeni olmuş değildir. Yıllardan beridir, Ülkemiz düzlüğe çıktığı zaman ve huzura kavuştuğu an bu tür terör olayları gerçekleşiyor. İç ve dış odaklı terör örgütleri sürekli ülkemize tehdit oluşturmaktadır. Bizim ülkemiz öyle bir ülke ki bunlarında üstesinden geleceğine inanıyorum. Bu ülkemiz ne badireler atlattı bir avuç çapulcu ilemi başa çıkamayacak. Bizde tarım platformu olarak bu terör olaylarını lanetliyoruz dedi.



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı