site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Tarım Müzesi’nde Adını Ölümsüzleştirmek İster Misin?

Tarım Müzesi’nde Adını Ölümsüzleştirmek İster Misin?
05.08.2020
A+
A-

Efes Selçuk’ta açılacak Tarım Müzesi ile tarıma dair tüm birikimler bir çatı altında toplanacak. Toprak Okulu, Tohum Merkezi Efes Tarlası Üretici Pazarı Projesi kapsamında hayata geçecek olan Tarım Müzesi için geçmiş yıllardan kalan, üretim için kullanılan her türlü araç gereç tarımsal birikim olarak müzede yerini alacak. Bağış yapan her vatandaşın adı müzede yaşatılacak. Üretimin, tarımın, çiftçiliğin seyrini Efes Selçuk’ta kayıt altına almak amacıyla hayata geçecek olan Tarım Müzesi’ne bağış yapmak isteyen Efes Selçuk’tan ya da çevre kentlerden tüm vatandaşlar Selçuk Efes Kent Belleği’ne başvurarak bu önemli yapıya katkıda bulunabilecekler.

ÜRETİMİN GEÇMİŞİNE YOLCULUK
Efes Selçuk’ta Tarım Müzesi için çalışmalar başladı. Toprak Okulu, Tohum Merkezi, Efes Tarlası Üretici Pazarı ve Tarım Müzesi’ni içeren projenin açılışına kısa bir süre kala Efes Selçuk Belediyesi tarafından “Tarım Müzesi’nde adını ölümsüzleştirmek ister misin?” sloganıyla bir çağrı yapıldı.

Tarım Müzesi için yapılan çağrıyı “ bereketin izini sürmek olarak nitelendiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “ Tarımsal üretimin binlerce yıl öncesine dayandığı bu topraklarda bir Tarım Müzesi’nin olması gerektiği kanaatindeyiz. Bu yüzden Toprak Okulu ile öğrenen, Efes Tarlası ile üreten Tohum Merkezi ile zenginleşen, Üretici Pazarı ile paylaşan projemize Tarım Müzesi’ni de dâhil ettik. Bu müzeyi oluşturmak için büyüklerimizden kalan her türlü tarım aletini Tarım Müzesi’nde sergileyeceğiz. Sadece Efes Selçuk’tan değil çevre il ve ilçelerden de tarıma dair her türlü bağışı bekliyoruz. Böylece yaşadığımız bereketli topraklarda üretimin geçmişine bir yolculuk yapacağız. Geçmişte hangi gereçlerle, nasıl üretim yapıldığını gözlemleme şansına sahip olacağız. Aynı zamanda oluşturduğumuz bu kalıcı yapıyla geleceğe köprü atacağız” dedi.

Tarım Müzesi’ne bağış yapmak isteyen vatandaşlar ayrıntılı bilgi için Selçuk Efes Kent Belleği ile iletişime geçebilecekler. Selçuk Efes Kent Belleği: 0232 892 60 30.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.