Kamu Personelleri

 Tarım Bakanlığı 1 Hafta İçinde Personel İlanına Çıkacak Mıydı?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın personel alımlarını bekleyen adaylar ilanın bir an önce çıkmasını beklemektedir ancak 2017-1 merkezi atama dönemine gireceğimiz şu günlerde personel alımlarıyla ilgili herhangi bir hareketlilik yok.

22 Mayıs’ta Bakan Ne Dedi?

Tarım Bakanı Faruk ÇELİK sosyal medya hesabından şu açıklamaları yapmıştı: “Personel alımı hususunda Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde belirli bir aşamaya vardığımızın müjdesini vermek istiyorum. Bakanlık olarak inşallah bir hafta içinde belirli bir oranda personel alımı için süreci başlatmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun!”

Kamupersoneli.net Notu: Sayın Bakanın “bir hafta içinde” ifadesinde sanki bir hafta içinde ilana çıkacağız şeklinde bir beklenti oluşmuştu hatta bazı haber siteleri bile bir hafta içinde alımları yapacağız şeklinde haberler yayımlanmıştır.

24 Mayıs’ta Bakanlık Resmi Sitesinde Ne Yayımlandı?

Tarım Bakanı Faruk ÇELİK’in açıklamaları olarak şu bilgiler aktarılmıştı: “”Bir süreden beri gündemde olan personel alımı konusunda nihai aşamaya gelmiş bulunuyoruz.

Bu kapsamda 2000’ini Bakanlığımız bünyesine, 500’ü Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Teşkilatına ve 200’ü de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) olmak üzere toplam 2700 kişiyi istihdam etmiş olacağız.Bakanlığımız çatısı altında istihdam edeceğimiz 2000 kişinin tamamı 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapacak kimseler olacak. Ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, veteriner hekim vb. alanlardan istihdam edilecek 2000 kişinin alımına ilişkin takvimi en kısa sürede açıklayacağız.

Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine alınacak 500 kişiye ilişkin olarak ise başvuru süreci devam etmektedir. Tarım Kredi’nin 17 Bölge Birliği’ne bağlı kooperatiflerde 286 kooperatif görevlisi, 204 ziraat mühendisi istihdam edilecek. Merkez Birliği bünyesine ise 10 müfettiş yardımcısı alınacak.

Ayrıca TKDK bünyesine de 200 kişi alacağız. Alacağımız 200 kişi; denetim, hukuk, yerinde kontrol, proje uzmanı ve idari konularda görev yapacak. TKDK’nın personel alımına ilişkin detaylar, önümüzdeki günlerde kamuoyumuzla paylaşılacaktır.”

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Personel alımları noktasında Bakanların ve kurumların zaman zaman adayları bilgilendirmesi gerektiğini yazmıştık. Bu yönden Sayın Bakanımızın açıklama yapması olumluydu ancak aradan neredeyse 20 gün olacak Sayın Bakanımızdan yeni bir açıklama daha bekliyoruz ki artık bu kesin olarak ilan ve alım tarihi olmalıdır. Sayın Bakanımızı açıkçası son günlerde daha enerjik ve istekli görmekteyiz, referandum yorgunluğunu kısa sürede atıp çalışmalarına ilk günkü heyecanla devam etmektedir. Bunun için adaylara verilen müjdenin somut hali olan ilanın artık çıkması gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Gerçekten çok bekledik, heveslendik. Yılmadan usanmadan çabaladık küçücük haberler için dahi. İlanı görmek, net sürecin ilerleyişini bilmek hepimizin hakkı artık. Sosyal medyayı etkin kullanan Sayın Bakanımız ilan yayınlama işlemlerine de hız katar umarız

  2. Sayın bakanın veteriner alıyorsunuz laborant ve veteriner saglik teknikeri de alin lütfen aylardır bu ilanin olmasını bekliyorum lütfen

  3. Sadece bizler değil ailelerimiz de sabırsızlıkla beklemektedir. Ayrıca haber için teşekkür ederiz.

  4. Haberiniz için teşekkür ederiz. İnşAllah bakan beyde duyar…

  5. Türkiye Geneli Branş Bazında 74. sıradayım..2000 Sözleşmeli Personel Dağılımında Lisans-Önlisans-alımları Adil ve Dengeli olmalı Tarımsal Laboratuvar-Laboratuvar Teknoloji Mezunları Adil Liyakat ve Hak edişe dayalı Kontejan Beklemektedir…

  6. lutfen sayın bakanım artık bi açıklama yapabilir misiniz gercekten hergün heyecanla beklemek cok yorucu

  7. Biz harita kadastro mezunlarınıda unutmayın bende burdan çevre ve şehircilik bakanlığına sesleniyorum sizde alımı hemenyapın neyi bekliyorsunuz anlamadım en az 500 kontenjan bekliyoruz

  8. Sayın bakan tarla bitkileri önlisans mezunuda alırsınız umarım sıralamda 2. yim ama umudum yok çünkü alım yok bölümleri kapatın o zaman böyle sürünmeyelim.