Tarım Bakanı öyle bir cevap verdi ki, CHP Milletvekilinin dili tutuldu!

Tarım Bakanı öyle bir cevap verdi ki, CHP Milletvekilinin dili tutuldu!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle TBMM’ye Melen Barajı’na ilişkin bir soru önergesi sundu.

Su tutamayan ve dolayısıyla da kullanılamayan bir baraj için şu ana kadar harcanan miktarın 1.5 Milyar TL olduğunu vurgulayan Zeybek, Bakan Pekdemirli’nin cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde 4 kez açılış tarihi ertelenen Melen Projesi neden hala bitmediğini, ayrı ayrı 2 farklı şirkete yaptırılan zemin deneyleri raporlarını neden yayınlamadıklarını, yoğun kimyasal atık içeren Sakarya nehrinin suyunun Ömerli barajına akıtıldığı iddiasının doğruluğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin projenin düzeltilmesi için 2020’de kaynak ayrılmasını talep edip etmediğini sormuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından gönderilen cevap ise, ‘pes’ dedirtecek cinstendi. 22 Ocak 2020 tarihinde, Bakan Pekdemirli imzasıyla TBMM Başkanlığına ulaşan cevabi yazıda her şey vardı ama, sorulara herhangi bir açıklama getirilmemişti.

Pakdemirli topu taca atmak konusunda da maharetli olduğunu göstermek istercesine, Melen çayının coğrafi konumunu, baraj projesinin alan genişliğini, su toplama hacmini, projenin amacını, inşaat ve ikmal ihaleleri tarihlerini, projenin hangi kanuna göre sürdürüldüğünü, baraj projesinin Dünya Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD)önerilerine göre çalışmaların sürdürüldüğünü dahi yazmıştı, ama CHP Milletvekili’nin sorularından herhangi birisine açıklık getirmemişti!

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise, Bakan’ın cevabı karşısında şaşkınlıkla nutku tutulmuştu. Zeybek, şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli lütfedip! bizim soru önergemize cevap vermiş ama verdiği cevap ciddiyetten uzak” diyebildi!

Gökan Zeybek sözlerine şöyle devam etti;

“TBMM çalışıyor. Bizler Anayasa’nın bizlere yüklediği görevlerimizi TBMM’de yerine getiriyoruz. Halkımız adına, yasal haklarımızı kullanarak denetleme yapmaya çalışıyoruz. Ama atanmış bakanlar, halk’a karşı bir sorumluluk duymadıkları için seçilmiş milletvekillerine karşı da saygı duymuyorlar.”

İşte CHP Milletvekili Gökan Zeybek'in Bakan Pekdemirli'nin cevaplamasını istediği soru önergesi:

YURT HABER