• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.03.2015, 00:00
06 MART 1975
DÜNYA
Eski DP'liler AP'ye giriyor
Siyasal haklarına kavuşan ve herhangi bir kamu kuruluşunda görev yapmayan eski DP'lilerin, önümüzdeki günlerde çeşitli illerde düzenlenecek törenlerle kitle halinde AP'ye girecekleri ve bunun genel başkan tarafından onaylanacağı açıklandı.
ŞEHİR
İkisini de zehirlediler
15 gün ara ile ölen çocuklarının intihar etmiş olmayacaklarını, zehir içirilerek öldürüldüklerini iddia eden Erengül ve Herek aileleri, suçluların en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmesini istediler.
SPOR
Bursa'nın gücü yetmedi
Avrupa kupalarında kendi evinde oynadığı karşılaşmada Dinamo Kiev'e 1- 0 yenilen Bursaspor kupadan elendi. Göztepeliler, Giresun maçını ve sabırsızlıkla bekliyor. Pazar günkü maçı kurtuluş günü olarak ilan ettiler.

İzmir'de Spor 17
19. yüzyıl sonlarında, bölgede at yarışlarının yalnızca İzmir kentiyle sınırlı kaldığı sanılmamalıdır. Öyle ki, örneğin 1895 yılında Tepeköy'de ve Manisa'da at yarışları düzenlendiği ve bunların kalabalık halk kitlelerince izlendiği belirtilmiştir. Torbalı çiftliğinde, Tepeköy'de tesis edilen bu yarışların daha sonraki yıllarda da sürdürüldüğünü görüyoruz. 1896 yılında bu yarışların 2500, 2100 ve 1500 metrelerde uygulandığı açıklanmıştır. İkramiyelerin de sırasıyla 50, 125, 50 ve 35 gümüş mecidiye olarak saptandığını aynı haberden öğrenmekteyiz. Torbalı-Tepeköy'de her yıl yapılmaya başlanan at yarışlarının da çevrenin büyük ilgisini çektiği anlaşılmaktadır. 1898 yılının mayıs ayının 8'ınde burada yapılacak yarışların adları 'Ticariye', 'Köylü' ve 'Teselli' koşuları olarak saptanmıştı.

06 MART 1955
DÜNYA
Menderes'in Orta - Doğu beyanatı
Başvekil; Türkiye - Suriye münasebetlerinden, Mısır'ın baskısı ile imza edilen mahud anlaşma dolayısı ile endişe duyulabileceği belirtiliyor. Menderes: "Son derece dostluk hislerimize rağmen şiddet politikası devam ediyor" dedi.
ŞEHİR
Kahve tevziatını belediye yapacak
İktisat ve Ticaret Vekaletinin verdiği talimat üzerine kahve tevzi işi tamamen belediye reisliğine devredilmiştir. Her bakkalın bulunduğu mahallede ne kadar nüfus olduğu tespit ediliyor. Şeker tevziatı normale döndü.
SPOR
İzmir lig karşılaşmaları
Bugün Alsancak stadında Yünmensucat - Karagücü, Altınordu - Karşıyaka karşılaşacaktır. Demirspor, Ülküspor arasındaki karşılaşmaya gelmeyen Ülküspor hükmen mağlup oldu. Göztepe, Kültürspor'u 1-0 mağlup etti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA