• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2015, 00:00
03 MART 1975
DÜNYA
Irmak'a CHP yardım edecek
Kurulacak hükümet kaygı verici bazı tehlikeleri önleyebilir. CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Sadi Irmak tarafından kurulmasına çalışılan hükümete katılabileceklerini, ancak bunun için "en kısa zamanda erken seçime gitmenin şart olduğunu " açıkladı.
ŞEHİR
Saat Kulesine şeffaf polyester
İzmir Belediyesi, onarımı başlı başına bir sorun haline gelen Konak'taki tarihi saat kulesini şeffaf polyester ile kaplayacak. Gizli çemberleme usulü ile tamir edildikten sonra kulenin dış etkenlerden daha iyi korunması sağlanacak.
SPOR
Günün futbol karşılaşmaları
Beşiktaş, Giresun deplasmanından bir puanla geliyor. Beşiktaş:1 - Giresun:0. Göztepe Başkentte kazanmasını bildi. Göztepe:1 - Ankaragücü: 0. Altay, Trabzonspor'un süksesini bozdu. Altay:1 - Trabzonspor:0.

İzmir'de Spor 14
Yarışların programlanması için kurulan komisyon üyeleri arasında, Islahhane Müdürü Süleyman, Dr. Mustafa Enver, Uşakizade Halit Ziya ve dava vekili Tevfik Nevzat, Sandal Emini Ahmet Beylerin de adları geçmektedir. Islahhane yararına düzenlenen bu at yarışlarına, yerli at neslinin ıslahı amaçlanarak, İngiliz atlarının kabul edilmeyeceği açıklanmıştır. 1891 ilkbahar at yarışlarının normal olarak paskalyanın üçüncü günü yapılması gerekirken o tarihin ramazan ayının 27. gününe rastlaması nedeniyle bayramın ikinci gününe ertelendiğini okuyoruz. Gazetede bu vesileyle yarışların düzenleyicilerinden Aydın Demiryolu Şirketi Müdürü Mr. Purser'e teşekkür edilmektedir. Aynı yıl, her zaman 9 Mart gününde yapılması mutat olan Manisa at yarışlarının da ertelenerek 21 Mart günü gerçekleştirildiğini öğreniyoruz.

03 MART 1955
DÜNYA
Üçlü Balkan Istişari meclisi
Balkan paktı hariciye vekillerinin Ankara'daki toplantıları sona erdi ve bir tebliğ yayınlandı. Tebliğde; görüşmelerin samimiyet ve itimat havası içinde geçtiği, dünya harp tehlikesinin azaldığı ve üçlü ekonomi toplantısının yapılacağı bildirildi.
ŞEHİR
Balçova ormanlarında yangın
Bölgemizde yılın ilk orman yangını evvelki gün gece saat 10 sıralarında Balçova ormanlarında çıkmıştır. Yangını gören civardaki köylüler derhal jandarmayı haberdar etmiş ve keyfiyet şehrimize bildirilmiştir.
SPOR
Günün futbol olayları
Türkiye - Fransa ordular arası maçının rövanşında İstanbul - Paris'i 3-1 mağlup etti. Takımımız umumiyetle muvaffak oldu. Kadir-Rober- Saim temayüz ettiler. Fransızlar ve hakem sahanın en iyi oyuncusunu Kadir olduğunu söylediler.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA