• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2015, 00:00
2 MART 1975
DÜNYA
Korutürk 'Siyasi mütareke' istedi

Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk seçim amaçlı bir milli beraberlik hükümeti kurmakla yine Sadi Irmak'ı görevlendirdi. Korutürk :"Bana, savaş içinde miyiz diye sormayın. Ben sizlerle barış içinde miyiz diye soruyorum" dedi

İZMİR

Battal öğretmen toprağa verildi
Turgutlunun Ahmetli bucağında bir meslektaşı tarafından tabanca ile öldürdükten öğretmen Battal Öz'ün cenazesi dün törenle toprağa verildi. Cenazede TÖB-DER başkanı olayın siyasi cinayet olduğunu iddia etti.
SPOR

Günün spor olayları
İzmir takımları Altınordu ve TiresporAnkara deplasmanından puansız dönüyorlar. Dün oynanan İngiltere kupası finalinde Aston Villa Norwich City'i 1-0 yenerek kupayı müzesine götürdü. Beşiktaş basketbol şampiyonu oldu.

İZMİR'DE SPOR 13
1883 yılında düzenlenen at yarışlarına 5000'in üzerinde seyircinin gelmiş olduğu açıklanırken, yarışların sonuçlan ve verilen para ödülleri konusunda bilgi verilmektedir. At yarışlarına ilişkin benzer haberlere daha sonraları da hep rastlıyoruz. Son derece ayrıntılı olarak yayımlanan bu haberlerin Istanbul gazetelerinde yer alması çok ilgi çekicidir. Buca'da, o zamana kadar yılda bir kere yapılmakta olan at yarışlarının çok yetersiz kaldığı görülerek 1880'lerin
sonlarına doğru sonbahar aylarında ikinci bir yarış daha programlandığı anlaşılmaktadır. Ancak, bunun da yeterli olmadığı belirtilen bir gazete yazısında Vali Halil Rıfat Paşanın, hem at yetiştirenlere bir hizmet, hem de ıslahhaneye bir gelir sağlamak üzere, bir koşu daha düzenlettiği bildirilmiştir.

2 MART 1955
DÜNYA
Mısır - İsrail harbi yeniden başlıyor

İsraillilerin, Mısır hududunu tecavüzü üzerine iki taraf kuvvetleri arasında üç saat şiddetli çarpışmalar oldu. 1 Mısırlı subay ile 37 er öldürüldü, 30 er de ağır yaralandı.Mısır hükümeti Birleşmiş Milletleri içtimaa çağırdı.

İZMİR
Otomobile binen kadını kaçırmaya çalıştı

Evvelki gece yarısından sonra saat 0:45 de fuarda başlayıp Aziz Akyürek bulvarında sona eren bir kadın kaçırma vakası cereyan etti. İmar planı gizli mi?. Planı görmek isteyen vatandaşlara mani olunmaktadır.

SPOR
Milli takım namzetleri
İzmir Milli takım namzetleri dün uçakla İstanbul'a gitti. Futbolcularımız çok sevinçli idiler. Profesyonel ligin tehirli maçı Galatasaray - Fenerbahçe maçı 13 Martta oynanacak. Güreş Milli ve temsili takımlar tespit edildi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA