• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2015, 00:00

6 EKİM 1975

GAZETEMİZ ŞEKER BAYRAM NEDENİYLE BASILMAMIŞTIR

Tavarnier 'in gözünden İzmir

İZMİR gümrüğü Padişaha çok gelir getirir. Şayet eşyaya kıymet tayin edilmiş olsaydı, satıcılar, gümrükçülerin uyanıklığını bazen boşa çıkarmak için yaptıkları bunca hileye baş vurmazlardı; zira gümrükçüler mallara istedikleri kıymeti tayin edebilirler ve ancak üç yüz akçe eden bir şeye de bin akçe değer biçerler. Son seyahatimde, memleketlerinden bizim gemimizle gelen dört Hollandalı hanım, ben de bulunandan daha değerli olan eşyalarını etekleri altında saklayarak karaya çıkardılar. Türkler, cinsiyetten yana, bir kadının üstünü aramak için ona yaklaşmaya cüret edemeyecek kadar muhafazakırlar. Malın gümrükten gizlice geçirilirken yakalanması hmüsadere edilmesi söz konusu değildir; bütün ceza ödemek zorunda olduğunu vergiyi iki kat daha fazla ödemekten ibarettir.

6 EKİM 1955

DÜNYA
SOMA SANTRALİNİN TEMELİ ATILDI

Muazzam vatandaş topluluğu, Celal Bayar ve Adnan Mendres'e heyecanlı tezahürler yaptı. Reisicumhurumuz Kırkağaçda dedi ki: "Türk milletinin yüzü daima gülecek, bunu temin için çalışıyoruz. Muvaffak da olacağız.."

İZMİR

İzmir Köy Ebesi Okulu açıldı

İzmir Köy Ebesi Okulu, dün açılmıştır. Bu münasebetle yapılan törende; vali muavini Bedri İlhan, Sıhhat Müdürü Dr.Reşat Tanberk çocuk hastanesi başhekimi Dr.Orhan Eroğlu, doktorlar ve öğrenciler hazır bulundu.

SPOR
Spor tarihimizde görülmemiş bir olay

Hentobul şampiyonunu tayin edecek dünkü karşılaşma için sahaya bir dakika geç çıkan Altınordu'yu hakem, Karşıyaka karşısında hükmen mağlup saydı. İstanbul Lig maçında Beşiktaş, Emniyeti güçlükle yendi: 2-0.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA