Tarihin en büyük dolandırıcılığı: Twitter dünyayı şoke etti!

Son dakika: Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter'da son dakika gelişmesi... Ünlülerin hesaplarına siber saldırı düzenlendi. Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Kim Kardashian, Jeff Bezos, Joe Biden gibi kişi ve firmaların resmi hesapları ele geçirildi. Hesaplardan Bitcoin çekilişi linkleri paylaşılarak söz konusu linklere tıklanılması istendi. İşte 'Twitter hacklendi mi?' sorusunun cevabı!

GİRİŞ 16.07.2020 03:14 GÜNCELLEME 16.07.2020 09:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Son dakika: Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter'da son dakika gelişmesi... Twitter'da ünlülerin hesaplarına siber saldırı düzenlendi. Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Kim Kardashian, Jeff Bezos, Joe Biden gibi kişi ve firmaların resmi hesapları ele geçirildi. Hesaplardan  Bitcoin çekilişi linkleri paylaşılarak söz konusu linklere tıklanılması istendi. Yüzbinlerce dolarlık vurgun yapıldı...

 

 

TWİTTER'DA BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI

Teknoloji, siyaset ve magazin dünyasının en önemli isimlerine yönelik yapılan siber saldırı sonrası bütün gözler Twitter'a çevrildi. Hesaplardan Bitcoin linkleri paylaşılarak takipçilerden linklere tıklamaları ve yardım yapmaları istendi.

Ele geçirilen hesaplardan yapılan paylaşımlarda anonim bir Bitcoin adresinin bilgisi verilerek söz konusu adrese para gönderilmesi istendi. Bu paylaşımların birçoğunda, belirtilen Bitcoin adresine gönderilen her 1000 dolar için 2 bin dolarlık ödeme yapılacağı kaydedildi. Dakikalar içinde yüzbinlerce dolarlık vurgun yapıldı.

TWİTTER ÖNLEM ALAMADI

İddiaya göre hackerlar aslında hesapları değil Twitter'ın işletim panelini hackledi. Bu sayede sadece birkaç kişiye değil milyonlarca hesabı hacklemiş oldu. Bunun üzerine Twitter'ın güvenirliği büyük ölçüde zedelenirken sosyal medya platformu Twitter borsada da büyük değer kaybetti.

TWİTTER'DAN 'HACKLENME' AÇIKLAMASI

Twitter konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Yapılan açıklamada sorunun henüz neden kaynaklandığını bulamadıkları ortaya çıktı. Bu arada sosyal medyada ve çeşitli platformlarda, ''Önümüzdeki günlerde Twitter'ı güvenilirliği ciddi anlamda tartışılacak'' yorumları yapıldı.

YORUMLAR 6
  • Hesap kapatirlar 3 yıl önce Şikayet Et
    twitteren onca hainligine ve kallesligine ragmen twiterde hesabi olanlar dusunsun en zenginin hesabi bile hacklendiyse senin hesabinin akibetini artik herhalde dunya calinda insanlar hesap kapatan kapatana olurda bakalim simdiye kadar dunyanin en zenginlerinin hesabini hackleyen digerlerinin hesabini ne yapmistir
    Cevapla
  • Hesap papatirlar 3 yıl önce Şikayet Et
    twitter rezil oldu artik dunya capinda bircok kisi twitteren ne kadar guvensiz oldugunu gorup hesaplarini kapatir
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    internette hic birsey güvenli degilki ne zaman anlayacak insanlar
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol Twitter inş en kısa sürede sonun olur
    Cevapla
  • Hasan T 3 yıl önce Şikayet Et
    İyiki ünlü değilim :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…