Tarihi türbeye yakışmayan kapı değişti

Bin yıllık tarihi türbelerin kileri andıran kapıları yenilendi.

Tarihi türbeye yakışmayan kapı değişti
Bayburt Postası - Şehit Osman Tepesi’ndeki restorasyon çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bayburt’un bilinen en eski türbelerinin bulunduğu ve şehre gelen ziyaretçilerin de en çok dikkat çektiği yerlerden biri olan Şehit Osman Tepesi’ndeki bin yıllık tarihi türbelerin kapıları yenilenirken, türbelerden birinin adeta bakımsızlıktan çürüyen kubbesi de bakırla kaplandı.

Daha önce vatandaşlar tarafından şikayet konusu haline gelen ve gazetemiz tarafından gündeme getirilen türbelerin kapıları çirkin görüntüleriyle beraber sorumsuzluğu da gözler önüne seriyordu.

İyi niyetle olsa bile yetkililer dahilinde yapılmadığı açıkça belli olan restorasyon çalışmalarındaki kötü işçilik çirkin görüntülere neden olmuştu.

Türbelerin aslına aykırı bir şekilde restore edilmesine ilişkin tepkilerin ardından yapılan yenileme çalışmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar, gazetemize arayarak teşekkür ederken, tarihi eserlerin yakışır bir şekilde restore edilmesinin zor olmadığını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alperen 7 yıl önce

korkusuzca bu halkın milli menfaatlerine uygun haber yapan Bayburt Postası adamsın . . .

Avatar
Esnaf 7 yıl önce

Yapanada yaptıranada yazıklar olsun.