TARİHİ ÇÖZÜM

TARİHİ ÇÖZÜM

16 Ekim 2017 Pazartesi 20:44
TARİHİ  ÇÖZÜM
Alanya’nın çöp sorununu kökten çözecek olan tesisinin temelleri atılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin çöpten elektrik üretilecek olan Katı Atık Tesisi’nin temeli 21 Ekim Cumartesi saat 11.00’de Bakan Çavuşoğlu ve BŞB Başkanı Türel tarafından atılacak. 
 
ÇAVUŞOĞLU VE TÜREL GELİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın çöp sorununu kökten çözüyor. Büyükşehir’in Alanya’ya kazandıracağı ve çöpten elektrik üretilecek olan Katı Atık Tesisi’nin temeli 21 Ekim Cumartesi saat 11:00’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından atılacak. Türkler Mahallesi’nde tahsis edilen alana yapılacak olan tesis için temel atma töreni gerçekleştirilecek.
AVRUPA’NIN EN MODERS TESİSİ
‘Çöp altındır’ felsefesiyle Alanya’ya yapılacak tesis ile çöpten enerji üretileceğini ifade eden Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Avrupa’nın en modern tesisini ilçemize kazandırıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu modern tesis için tüm çalışmalarını tamamladı sıra temel atmaya geldi. En kısa sürede hizmete açmayı planladığımız temel atma törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu. 
BAKANLIĞIN HEDEFİ 10 MİLYAR TL
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, katı atıkların dönüşümüyle ekonomiye yılda 10 milyar TL değer katmayı planlıyor. Bakanlık atık dönüşüm hedefini geliştirdiği yeni bir vizyonla belirledi. 2023 yılına kadar tamamlanacak bu proje kapsamında ekonomiye milyarlarca liralık katma değer sağlanacak. Katı atık dönüşümünde on binlerce kişilik istihdam hedefleniyor. 
Son Güncelleme: 16.10.2017 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81