Tarih günde tarih yazdık!

Demokrasi nöbetine 7'den 70'e akın eden Diyarbakırlılar "tarihi günde tarih yazdık" diyerek, "Türk'ü, Kürt'ü, Diyarbakırlısı, İstanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayız" dedi.

Tarih günde tarih yazdık!

Demokrasi nöbetinde toplanan onbinlere konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vatandaşların dimdik duruşunun ve meydanları dolduruşunun hainlere ders olmasını dileyerek, Diyarbakır'ın bugün bir tarih yazdığını kaydetti. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda nöbet için toplanan vatandaşlar 15 Temmuz gibi menfur bir hadisenin daha yaşanmaması temennisinde bulundu

Vatandaşlardan Andiç "Bir daha darbe olmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ve başka terör örgütlerine taviz vermeyeceğiz. Türk'ü, Kürt'ü, Diyarbakırlısı, İstanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayız"

Asker kıyafetiyle nöbete gelen vatandaşlardan Yayan "Asker de polis de bizim evladımızdır. Bir kasa domatesten bir tane çürük çıktı diye o kasayı çöpe atmayız. Biz bunu göstermek için buradayız. Her asker vatan haini değildir"

Diyarbakır'da 15 Temmuz anma programı düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Nöbetin yapıldığı parkta, sağlık ekipleri çadır kuruarken, katılımcılara yemek ikram edildi. Şehitler Parkı'nda yapılan Demokrasi Nöbeti etkinliği için geniş güvenlik önlemleri alınırken, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu. Vatandaşlar, böyle hain bir darbe girişimin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

TARİHİ BİR ÇOŞKU NÖBETTEYDİ

Merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri kapsamında demokrasi nöbeti tutmak için bir araya gelen onbinlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, söylenen şarkılara coşkuyla eşlik etti.

 Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Burhan İşliyen dua etti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan nöbetin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vatandaşların dimdik duruşunun ve meydanları dolduruşunun hainlere ders olmasını dileyen Güzeloğlu, Diyarbakır'ın bugün bir tarih yazdığını kaydetti.

DİYARBAKIR GÜN TARİH YAZDI

Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Meydanlarda, sokaklarda, evlerde, balkonlarda şanlı bayrağımıza inancıyla ve imanıyla Diyarbakır bir tarih yazıyor. Tıpkı bir yıl önce 15 Temmuz ihanet ve hain darbe girişiminde bu ülkenin her bir köşesinde imanıyla meydanları dolduran tanka, topa ve tüfeğe sadece imanlı göğsüyle durarak onların karşısında imanıyla ve dik duruşuyla onları alt eden bütün kahramanlar gibi Diyarbakır'ın kahraman evlatlarına da selam olsun. Sizler bu dik ve onurlu duruşunuzla bu vatanın bölünmeyeceğini, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar bölünmeden gideceğinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağının en güçlü göstergesisiniz. İmanınız ve duruşunuzla bu ülkenin geleceğe kararlı ve emin adımlarla yürüyüşünün yılmaz temsilcilerisiniz."

Bir yıl önce hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüyen 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle andığını ifade eden Güzeloğlu, gazilere de sağlık diledi.

Şehadetin çok büyük makam olduğunu aktaran Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Bir yıl önce bu meşum gecede bu milleti alt edeceğini, Cumhurbaşkanını, Meclisi ve devleti yok edeceğini düşünen hainler Türk milletinden inanılmaz ve beklemedikleri bir ders aldılar. Bu dik duruş bizim birlikte yaşamamızın ve geleceğe kararlı yürüyüşümüzün en büyük güvencesidir. Bilinmelidir ki; bu milletin her bir ferdi, evladı söz konusu olan devlet, millet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de şehitler ölmez diyor."

Güzeloğlu, Türkiye'nin geleceğinin dünden daha güçlü geçtiğini belirterek, hainlerin, işbirlikçilerin her türlü terör unsuru ve fesat yuvası temsilcilerinin karşısında millet ve devletin kararlılıkla durduğunu ve mücadele ettiğini bildirdi.

 Konuşmaların ardından alandaki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alana kurulan iki büyük ekrandan canlı izledi. Demokrasi nöbetine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da katıldı.

KIZILAY'A KAN YARDIMI

Parkta Kızılay tarafından kurulan çadırda, bazı vatandaşlar da kan verdi. Eşi ve çocuğuyla demokrasi nöbetine gelen vatandaşlardan Süleyman Andiç, geçen yıl darbe girişimine karşı meydanlarda olduğu gibi bu gece de nöbette olduklarını belirtti. 15 Temmuz zaferi için daima meydanlarda olacaklarını kaydeden Andiç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz için hayırlı olmasını istiyoruz. Bu zafer tüm halkımızın ve milletimizin zaferidir. Eşim ve çocuğumla geldim buraya. Geçen senede buradaydık. Her zaman da bu meydanlarda olacağız. Bir daha bir 15 Temmuz yaşamamak için meydanlarda olacağız. Bir daha darbe olmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ve başka terör örgütlerine taviz vermeyeceğiz. Türk'ü, Kürt'ü, Diyarbakırlısı, İstanbullusuyla tek yürek tek beden olarak meydanlardayız."

Vatandaşlardan Mizbah Herdem ise bir daha böyle menfur bir hadisenin yaşamaması temennisinde bulunarak, "Bir daha Allah böyle bir darbe yaşatmasın. Yaşanmayacak da inşallah. Zafer İslam'ındır ve inananlarındır. Çapulcuların değil. Bu millet böyle inandığı müddetçe zafer onlarındır. Allah bizi hak yoldan ayırmasın. Allah bu birlik ve beraberliğimizin devamını nasip etsin." ifadelerini kullandı.

BİR DAHA O GÜNLER YAŞANMASIN

"Rabbim o günü bir daha göstermesin. Hiçbir düşmanımıza fırsat vermesin." diyen katılımcılardan Hacire Kaplan da Diyarbakır'da demokrasi nöbetinde olduğunu anlattı. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kaplan, "Bu vatan için canını veren vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. Meydanlarımızda Türk bayrağı görmek müthiş bir duygu." diye konuştu.

Asker kıyafetiyle nöbete gelen vatandaşlardan Emrah Yayan, "Asker de polis de bizim evladımızdır. Bir kasa domatesten bir tane çürük çıktı diye o kasayı çöpe atmayız. Biz bunu göstermek için buradayız. Her asker vatan haini değildir. Her polis de her birey de öyle. Askerimiz ve polisimiz her zaman yan yanadır. Biz halk olarak hep onların destekçisi olacağız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz