Fatih ŞAŞMAZ - TİRE İHA

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, 6 Eylül’de “Kurtuluş Selasına Veto” başlıklı kaleme aldığı yazıda  eski Tire Kaymakamı,  Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven’in  4 Eylül ile ilgili hazırlık toplantısında  Kurtuluş gününde sela okunmasına izin vermediğini  Yeni Kaymakam Fatih Çobanoğlu’nun sela okunması ile ilgili Müftülüğe talimat verdiğini ancak Tanrıseven ve Müftünün konuyu İl Müftülüğü ve Valiliğe taşıyarak engel olmak istediğini yazmıştı.
Konu ile ilgili olarak eski Tire Kaymakamı  Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven iddiaların gerçekdışı olduğunu söyledi. 
Tanrıseven, Seyfullah Ayvalı’nın makalesine şu cevabı yazdı:

“HAYAL DÜNYANIZDA ÜRETTİĞİNİZ SENARYOLAR”
“Seyfullah bey,
Yazdıklarınızın tamamı gerçekdışıdır. Mahalli kurtuluş günleri kutlama törenleri, ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. 4 Eylül programı da yönetmelikte yetkili kılınan kurumların katılımı ile yapılmış ve kutlama programı oybirliği ile karara bağlanmıştır. Camilerde olağan durumlar dışındaki sela vb. programlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenmektedir. 4 Eylül programında sela okunması ile ilgili olarak Benim Tire’den ayrılmamdan sonra Müftülük tarafından Valiliğe görüş sorulmuş ve bu görüş doğrultusunda hareket edilmiştir. 
Hal böyle iken hayal dünyanızda ürettiğiniz senaryoları kamuoyuna gerçek gibi sunmanız gazetecilik ile bağdaşmamaktadır. Yalan, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışacağınıza muhataplarına konuyu sorabilirdiniz. Ben görevden ayrıldıktan sonra vatandaşların şahsım ile ilgili yaptığı yorumlar da yazınızı tekzip etmektedir.”
Tanrıseven, Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun Vali Yardımcılığına atanması nedeniyle 22 Ağustos tarihinde Tire Kaymakamlığı ile işliğini kestiğini belirtti. Tire’nin kurtuluş günü törenlerinin 4 Eylül tarihinde yapıldığını ve görevden ayrıldıktan sonra program ile ilgili bir müdahalesinin bulunmadığını belirten Tanrıseven şunları kaydetti:
“4 Eylül’de ben Tire Kaymakamlığı görevinde değildim. Benim görevden ayrıldıktan sonra ilçede  sela okutulmaması ile ilgili bir talimatım da söz konusu  değildir. Giresun Vali Yardımcılığı görevine başlamamın ardından sosyal medyada yazılanlar tamamen ahlak dışıdır.  Tire’de üç yıl boyunca kaymakamlık görevimi kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yaptım. Vatandaşla olan gönül bağımız hiçbir zaman kopmadı. Asılsız ithamlarda bulunanlar amacına ulaşamamıştır. Görevde olmadığım bir dönemde yapılan bir programdan ve uygulamalardan dolayı benim sorumlu tutulmam, hakkımda yazı yazılırken tarafımdan hiç bir bilgi alınmadan yalan yanlış yazı yazılması iyi niyetle bağdaşmamaktadır.  Hakkımda yazılan mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmayıp, tamamen ahlak dışıdır. Haksız yere kamuoyunu yalan yanlış bilgilerle meşgul edenler Tire halkına özür borçludur.”
 

TİRE MÜFTÜ VEKİLİ SESSİZLİĞİ TERCİH ETTİ
Konu ile ilgili kendisine ulaştığımız Tire Müftü Vekili Kamil Aydın, bu tarz konular hakkında bilgi veremeyeceğini gerekli bilginin İl Müfütülüğü’ne yazı yazarak alınabileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi