Tanrıkulu: Çocukların intikam aracı olması kabul edilemez

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Güneş gazetesinin tutuklu vekil Enis Berberoğlu'nun kızını hedef göstermesine ilişkin, "Çocukların intikam aracı olması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 21:55
Abone Ol google-news

Güneş gazetesi, tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun kızı Dilara Berberoğlu’nu hedef gösterdi. Gazetenin,“ Kızı da boş durmuyor” başlıklı manşetinde, Büyükada’da gözaltına alınarak tutuklanan hak savunucuları hakkında da gerçek dışı ithamlarda bulunuldu. Dilara Berberoğlu’nun, tutuklu hak savunucularıyla ilişkili olduğu, Berberoğlu’nun Mülteci Hakları Merkezi’nde Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazetenin saldırısına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “AKP yetkililerinin geçmişten bu zamana en fazla yapabildikleri konu siyasetle ilgili olmayan aile, kadın ve çocuklarının hedef alınmasıydı. Adına gazete demeyeceğim yayın organlarında arkadaşımızın kızı işine uygun hak merkezli çalışmalarından dolayı hedef gösterildi, bu vicdansız saldırı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin düştüğü durumu da gösteriyor. Kan davasının bile bir hukuku vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi ve onunla birlikte hareket eden medyası kirli bir ağ oluşturup çocukları bir intikam aracı olarak kullanıyorlar. Tutuklu arkadaşımızın buna yanıt vermesi mümkün değil ama bilsinler ki bu yaptıkları bizim hafızamızdan silinmeyecektir. Buna izin veren siyasi mekanizmalar bu toplumun vicdanında ebedi olarak mahkûm olmaya devam edecektir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler