Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tanju Bey, bak git...!  

Tanju Bey, bak git...!  
    6 Ağustos 2020

    Tanju Bey, bak git...! “Oğlum bak git” bu ülkede ...

           Tanju Bey, bak git...!     
          “Oğlum bak git” bu ülkede çok güzel ve çok anlamlı bir slogan haline geldiği için, “Oğlum” kelimesini değiştirerek; “Tanju Bey bak git, benimle uğraşma” demek istiyorum.
          Bir kere şunun altını çizerek söylemeliyim ki; Burası Ankara değil, Bolu!
          Ankara’da meclis kürsüsünden şov yapabilirsiniz ama Bolu’da bu sökmez.
          Çünkü Bolu küçük bir yer olduğu için, herkes eğriyi doğruyu çok kolay ayırt eder.     
          Bolu’da eğri oturup DOĞRU konuşmak zorundasın Sayın Tanju Özcan!
          
         50 bin kişinin oyunu çöpe attın !   
         Sahi Ankara demişken, hiç kimsenin bugüne kadar değinmediği çok önemli bir konu daha var. 
         2,5 yıl önce Bolu halkı olarak sana 50 bin kişi oy verdi. Ankara’da bizi temsil etsin diyerek vekil tayin etti. Bu oyların büyük bir kısmı CHP’li oldukları için değil, Alaaddin Yılmaz’a kızdıkları için sana verildi. 
         Sana verilen oyların tamamı çöpe gitti !
         Seni vekil tayin edip Ankara’ya gönderen 50 bin kişinin oylarını kelimenin tam anlamıyla“HİÇ” ettin. Milletvekili seçilmen için sana verilen oyların tamamı adeta çöpe gitti.   
         Şımarık çocuklar gibi, “Ben birazda başkan olayım” dedin. Başkan seçildikten sonra Bolu’yu Ankara’da muhalefetsiz ve vekilsiz bırakıp geldin. 
         Hoş geldin sefa geldin dedik. Ama gördük ki hiç de HOŞ gelmemişsin. 
         Herkesin senden beklentisi, Alaaddin’le ilgili 15 yıllık geçmişi gün yüzüne çıkarmandı. Ama sen tüm beklentileri boşa çıkardın. Bir de gördük ki seçimlerde Alaaddin Ağabeyinle iş birliği yapmışsın ve belli ki kendisine birtakım sözler de vermişsin. Alaaddin’e kızıp sana bel bağlayarak sana oy verenlerin hepsini ŞOKa uğrattın. Bu nedenle Bolu’ya hiç de hoş gelmedin, sen de bunun farkındasındır umarım.    
        
         Besleme basınla devam, maşallah!    
          Alaaddin Yılmaz döneminde belediyenin kasasından milyonlarca lirayı hortumlayan Alaaddin’nin besleme ve yalaka basınını aynen devralmışsın belli. Geçmişte Deli Ömer’in ellerini şaklatıp işaret parmağı ile hedef göstermesi gibi, hepsi senin bir işaretinle hareke geçiyorlar maşallah. Belediyenin kasasından beslenmeye devam eden, besleme basına toplu hücum emri vererek, 30 yıllık Bolu’nun en eski ve en köklü Gazetesi BolununSesi’ni karalamaya Alaaddin Abinizin gücü yetmediği gibi, sizinki hiç yetmez.
         Doğrular sendeler, ama asla yıkılmazlar!
         Sizi Ankara’da iken muhalif falan sanıyorduk, ama bunda da çok yanılmışız meğer.  
         Biz senin yapamadığın muhalefeti burada tek başımıza yaparken, bir sürü badireler atlattık, bedeller ödedik, hapislere bile girdik. 
         Sen bize sahip çıkmak şöyle dursun, arayıp sormak nezaketinde bile bulunmadın. 
         Şimdi de DOĞRU haber karşısında gereğini yapmak varken, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. “kendilerine gazeteci diyen aklı kıt…” falan gibi kelimeler sarf ederek, terbiyesizce bizi karalamaya çalışıyorsun.  
          “Bolu Belediyesi’nde Grup Seks Skandalı” başlıklı rezil habere tepkiler dinmek bilmiyor” diye başlık attırıyorsun. Yetmiyor, “Erişim engeli konuldu” falan diye yalan haberler yaptırıyorsun.  
          Yaşananlar mı REZİLLİK? Yaşananları yazmak mı REZİLLİK?     
          Yaşanmış olan REZİL bir olayı yazmak, bilgilendirmek, toplumun duygularına tercüman olmak gazeteciliğin asli görevidir. Bir kurumda rezil bir olay yaşanmışsa ve bu rezil olay özel hayatın dışına taşmışsa, bu dünyanın her yerinde haber olur. (Örnek; yıllar önce Amerikan Başkanı Bill Clinton ile sekreteri Monica Lewinsky arasında oval ofiste yaşanan seks ilişkileri en ince ayrıntısına kadar basında yer almış, Clinton da bunların hiçbirini bizdeki gibi yalanlama yoluna gitmemişti.) 
            Bu belediye, makam odasında sekse bile tanık oldu!      
            Daha önceki yıllarda imar müdürünün makam odasında seks yaptığını sağır sultan bile duydu. Karısı gelip belediyede kocasını bastı ve merdivenlerde cırıl cırıl bağırarak kocasına ve dostuna hakaretler yağdırırken, o an Belediye’nin kapısından girmekte olan dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bu icra-i rezalete bizzat tanık olduktan sonra, “Bu kadını bir daha belediye binasında görmeyecem” demişti, ama değişen hiçbir şey de olmamıştı.
            Bolu Belediyesi’nde yaşanmış olan bu rezil olaylarla ilgili kurumun en üstündeki en yetkili bir Başkan olarak sen ne yaptın? Onu bir söyle de herkes bilsin istersen. 
            Yoksa sen bu yaşanan son rezilliği ört bas etmeye çalışırken, BolununSesi Gazetesi arı kovanına çomak mı sokmuş oldu?
            Bundan yaklaşık 1 sene önce, belediyede makam şoförlüğü yapan bir kişinin, yeni belediye binasının bodrum katındaki homoseksüel ilişkisini, “şöyledir böyledir, günah olur” dediniz, es geçtik, haber yapmadık.
             Kadınları neden işten attınız?            
             Daha geçtiğimiz günlerde temizlikten iki kadını işten attınız. Belediye çalışanları ise yine yanlış yaptığınız konusunda hemfikir. Kadınların atılmasına sebep olan kişiyi yine koruduğunuz söyleniyor. Buna ne diyeceksiniz?
           Hırsızlık suçu işleyen personelin açığa alınması gerekmiyor mu? 
           Belediye Zabıtasının, bir müteahhidin demirlerini yoldan kaldırmadığı gerekçesiyle demirleri belediyenin araçlarına yükleyerek kaldırdığı, sonrada bu demirleri hurdacıya sattığı doğru mu? Düpedüz HIRSIZLIK suçunun işlendiği bu olayla ilgili suçlanan personeli, belediyede başka bir birime vermeniz ne kadar doğru bir yol? Hırsızlık suçu işleyen personelin, mahkemesi sonuçlana kadar açığa alınması gerekmiyor mu?
          Belediye’nin kayıp telefonları kimlerden çıktı?
          Sahi Bolu Belediyesi adına kayıtlı olduğu bilinen fakat kimde oldukları bilinmeyen 20 tane son model ıphone telefonlardan 4 tanesinin birden Alaaddin’in yeğeni olan kişiden ve diğerlerinin kimlerden çıktığını neden açıklamadınız. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş da CHP’den seçildi ama, adam sizin gibi geçmişin üzerini örtmekle değil, açmakla kamuoyundan puan toplamaya devam ediyor. 
          Bitiriyorsunuz!!!       
          Siz ise en başta CHP’liler olmak üzere, herkesin tepkisini almaya devam ediyorsunuz. Hem kendinizi, hem de partinizi bitiriyorsunuz ve en kötüsü de siz bunların farkında bile değilsiniz.

          Kamuran Alagözoğlu    
            
         
                
              

    • Dede17 Ağustos 2020 . 14:39

      Kamuran beyin yazdıklarının altına imzamı atarım
    • Cesur Yürek17 Ağustos 2020 . 01:07

      Abi ben seni tanımak istiyorum gerçekten çok delikanlı insansın.sana doğrunun yanında olan herkes sahip çıkmalı.Yüregine sağlık ,hepsi sahtekâr bunların hepsi...torpil dediler,adam alıyorlar dediler .Lütfen bunuda yazarmısınız liyakatsız adam aldıklarını...
    • Ahmet15 Ağustos 2020 . 12:43

      Helal olsun sana cesur yürekli adam.
    • Koylü 14 Ağustos 2020 . 22:51

      Kamuran abi adam sın bu yaz dıklarının hepsini ben bolulu bir vatandaş olarak duydum ates olmayan yerden duman cıkmaz bide bu kan emici bolunun rusvetcı gastecilerıne yazıklar olsun bu olayları bildikleri halde yazamadılar gastelerıne hepsine sorsan adamiz diye gecinirler
    • Adalet14 Ağustos 2020 . 20:55

      Kamuran beyin yaptığı haber doğrudur yanlıştır demiyorum.Objektif değerlendirmeye çalışırsak habere karşı çıkanlar ve savunanlar haklının yanındamı güçlünün yanındamı nasıl bileceğiz bilemedim.Gördüğüm kadarıyla bazıları güçlüden yana tavır alıyor sanki takdir Bolu halkının.
    • esnaf14 Ağustos 2020 . 15:52

      tanju özcana oy verdım ama alladdını hıc sevmyorum o yuzden yoksa avm nın cekılıstekı arabası tanjunun esıne cıkınca bende tanju bıtmıstı
    • Astala vista13 Ağustos 2020 . 20:03

      Belediye başkanımsı şahıs evinden daha çok belediyenin yanındaki restoranda , faturaları kim ödüyor sizce??????
    • Jale10 Ağustos 2020 . 10:59

      Ya Kamuran bey, nereden çıkarıyorsun bu haberleri, Ne güzel vekil iken emekli vekil düzenlemesini getirdim, şimdi onun sefasını sürüyor ve başkanlık maaş ve saltanatını da sürerken ne karıştırıyorsun bu işleri? 1,5 yıldır Gen. bşk. gibi yolsuzluk türküleri ile geldi ve 1 tane yolsuzluğu ifşa edip yargı yoluna giderek kamu zararını iade ettirdi? Belediyenin hangi yolsuzluğu yargıda? Millet için siyaset yapan yok, maalesef çıkar amaçlı siyasety devam ediyor.
    • Huseyin herem9 Ağustos 2020 . 19:42

      Verdigim oy senin insaallah siyasi sonun olur yalanci sahtekar
    • Dogrucu8 Ağustos 2020 . 17:13

      Bolulu Bolu belediyesinin sen sitesinde Atatürk resmî mevcut ayrıca belediye binasının öncephesinde de büyük bir posteri var istersen bir kontrol ediver
    • Ev sahibi8 Ağustos 2020 . 04:25

      Tüh !!! Keşke o problemi seçimden önce bilebilseydik.
    • BOLULU8 Ağustos 2020 . 02:27

      Bolu Belediyesinin web sitesinde maalesef Atatürk yok. CHP'nin yönetimindeki belediyelerin sitelerinin yüzde 99'unda Atatürk var. Bu tutum çok şey söylüyor.Yazık. Bunu tüm medyaya ileteceğim.
    • Metin Çelik7 Ağustos 2020 . 23:38

      Sn Kamuran ALAGÖZOĞLU ve Gazetesini Kutluyorum. Yüreğimden geçenleri yazmış. ben de Sn Alagözoğlu gibi düşünüyorum. AL birini vur diğerine Ne farkları var kardeşim BaşkanımBaşkanım Başkanım. Kardeşim Bu ülke Hukuk devleti. siyasi meseleye gelince Sn T.ÖZCAN Gerçekten BOLU da Cumhuriyet Halk Partisini Bitirmek amaçlı haraket etmektedir belki de İNCE abisinin Yanında Yer alacaktır Ne olacak 3 dönem vekillik 1 dönem de Başkanlık Şahsen Ben Genel Başkan olsam onu
    • Misafir 7 Ağustos 2020 . 23:31

      Ben kimseyle kadeh tokusturmuyorum beyfendi başkanın alkol problemi oldugunu bolu biliyor. Sizde ogrenin. Ayrica alkol alanların nasıl bir foul oldugunu bir erkek olarak bilmeniz lazım.
    • Onuncu koy7 Ağustos 2020 . 23:12

      Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Eğilir bükülür her devrin adamı olursan zengin olursun makam mevki sahibi olursun başkanlık bile verirler. Tâbi bunun bedelini de sana bunları verene köpeklik etmekle geçirirsin atıl kurt derler sahibini korumak için doğruyu söyleyene saldırırsın. İtin görevi sahibini korumaktır. Sen doğru dürüst kal ardından dokuz Köpek havlamayan kurt kurt sayılmaz. Herkes herkesi tanıyor. Seni biliyor takdir ediyorum.
    • Ersan Türk 7 Ağustos 2020 . 19:43

      Kamuran Bey yazdıklarınızı ve gazete nizi zevkle okuyorum. Teşekkürler ediyorum
    • Meraklı7 Ağustos 2020 . 19:02

      Bir bayan okur sayın başkanla beraber içip kadeh tokusturuyor heralde bukadar iyi bildiğine göre
    • Ev Sahibi7 Ağustos 2020 . 17:25

      Misafir'e : Alkol sorunu mu? Vııiiyy! Eyyyvah eyvahh !!!
    • öz ve öz bolulu7 Ağustos 2020 . 15:18

      her zaman yanındayız bu önemli konuyu ve aladdin döneminde de yazdıklarından dolayıda. kutluyorum seni.Alaaddin döneminde olan Yalaka basın şimdide o makamdaki kişinin sayesinde nemalanma peşinde. Kuşların söylediğine göre de makamdaki başkan sayesinde milletvekilliğine hazırlandırılıyormuş. Genel Sekreter arkadaşında burnu kaf dağında.ayrıca seçim öncesi dağıttığı gazetenin içeriğinde ki projelerin küçük olanların bir kaçı hariç yapılırken esas b
    • Eser7 Ağustos 2020 . 14:15

      Alaattin döneminde olanların hesabı sorulmadı, üstelik unutturuldu. Hayal kırıklığı içindeyiz.
    • Misafir 7 Ağustos 2020 . 13:53

      Bence bir bayan okurunuz olarak tanju beyin alkol sorununa bir çözüm bulması lazım zira katıldığı sabah programlarinda cekilmiyor. Ne demek istedigim gayet net anlaşıldı. Sadece hukukcu veya başkan olmak sorun olmuyor ama temizlik ve giyim ciddi sorun. Biraz hatta ciddi anlamda sorun.
    • bolulu7 Ağustos 2020 . 12:56

      neden eski başkandan hesap sorulmuyor bunu anlamış değilim anlayalım yoksa aynı geminin yolcusu musunuz ?size onun için mi oy verdik . yazıklar olsun size ve ekibinize bundan sonra göreceğiniz 5 sene çabuk geçer;projelere bile başlayamadı nız.
    • Murat7 Ağustos 2020 . 12:56

      Ben bu adamı ayakta alkışlıyorum sayın Tanju bey bu güne kadar bolu için ne yaptınız bundan sonra bir daha o makama gelmeniz zor
    • Zafer Görgün7 Ağustos 2020 . 12:51

      Bolu ne çekmişse, son kırk yıldaki başarısız politikacılarından çekmiştir.Tanju Özcan belki bunun dışında kalabilirdi ama, son başkanlık dönemi profili çok samimi gelmedi Bolu halkına. Genelde şov maksatlı çıkışları ve özellikle eski başkan Alaaddin YILMAZ ve onun geride bıraktığı Belediyedeki ekibini koruyucu tavrı tam bir hayal kırıklığı oldu halk için. Neredeyse seçimlerden bu yana 2 yıl geçti, kaldı üç yıl. Asıl kendisi gelecek seneden sonra mi
    • Merkeşlerli7 Ağustos 2020 . 10:59

      Bu skandalları saklayan üzerini örten ve ortaya çıkmaması için çaba gösteren kim varsa Allah belasını versin.Lan belediye bir Devlet kuruluşudur.resmen dingonun ahırı yapmışlar güzelim kurumu.Yardım kolilerini iç eden adam senide unutmayacaz.Belgeli haberi sırf seni ifşa etti diye yalanlayarak hakaretlerle ve altına kendi yorumlarinla yaygara kopariyon.24 senelik esnafım bakiyom soruyom etrafıma kimse yemiyo yutmuyo seni.KamuranBeyin dikliğinin 10 da biri sende olsa keşke.
    • Merkeşlerli7 Ağustos 2020 . 10:50

      Alaaddin denen adamın Boluya attığı kazık 50 senede çıkmaz.Kamuran beyin yazdıklarında tek hata tek HAKARET yokken diğer çapulçu tayfası adama ne hakaretler etmekte.Adam daha tam gerçekleri yazsa insan içine çıkamazlar.Ama bolunun öz çocuğu.kimseye zarar vermek istemiyo.Sessiz kalıp goygoyculuk yapanların yanlarına ne kâr kalacak görecez.Ben her iki siteyede bakıyorum ama diğerinde samimiyet SIFIR.Belediyedeki skandalı yazdı diye adama ne hakaretler etmiş diğer BASIN
    • Mesut Doğanöz7 Ağustos 2020 . 09:33

      İddaa sahibine , iftira atıyor deniyorsa gerçeklerin ortaya çıkması için belgeleri ile kanıtlamak ve ortaya koymak gerektiği inancındayım, gazetecilik bunu gerektirir , hukuk aşamasına dönüşen bu olayların da artık bu saatten sonrada iddaa sahibinede , suç isnat edilen kişiyede bir yarar getirmez zarar getirir . Bu saatten sonra lütfen belgelerinizi şahitlerinizi ortaya koyun ki kamuoyu da gerçek bilgi sahibi olsun . Çamur at izi kalsın mantığı artık çok kokuşmuş
    • Lagacım7 Ağustos 2020 . 09:13

      bu yazılanlara hiç gerek yok Kamuran abi. senin gazetenin yıllardır duayeni Sn Cumhur Bandakçıoğlu' na bari saygı duyun . şu zamanda gerek yok bu laf kalabalığına, hayat normale dönünce ne isitiyorsan yaz. sağı solu partisi partisizi bunları tasvip etmiyor , yakışmadı bunlar..
    • Çetin Karakan7 Ağustos 2020 . 09:03

      Bolununsesi'nde belgesiz , dayanaksız uydurma haber olmaz. Keşke ne iştir diyerek bir sorsaydınız. Adam gazeteci. Kasteci değil.
    • Aydın7 Ağustos 2020 . 08:56

      Net....Doğrular....yalansız... Dolansız gerçekler... Onu söylersem ayıp ederim... Şuna dokunma... Gibi çekinmeden.....Süper bir yazı...TEBRİKLER...
    • Cabbar Candemir7 Ağustos 2020 . 08:34

      Her şeyi bilen adam doğruyu yanlışı ilgilisinden öğrenmeden sinirlenmeye başladı. Ancak geçen personel konuları ile ilgili bir açıklaması vardı "ben hukukcuyum üzerim" diye. İşin sonunda bir katakulli çıkmasın sakın. En iyi savunma saldırıdır diyerek özgür basın susturulmaya mı çalışılıyor ?
    • Gerçek6 Ağustos 2020 . 23:38

      Tanju Özcan hem partiyi hem boluyu bitirdi.yazıklar olsun verdiğimiz çabalara.doğruyu yanlışı ayırt edemeyen uyuşuk kafayla işyerine gelirsen birde işi bilmeyene iş verirsen olacağı bu.zabıta müdürün vekaleten müdürdü dolandırıldı sende buna asalet verdin.hangi kafayla yaptın bunu.gurup sex olayının olmadığını nerden biliyor neden bu kadar emin konuşuyor anlamış değilim.yazıklar olsun Tanju yılmaz.özcan değil artık emin oldum.
    • mehmet6 Ağustos 2020 . 23:28

      Belediyede yanlış bir şeyler olmuşsa bunlar kamuoyu ile paylaşılmalı .kurumlara,kişilere zarar veren bireyler varsa yasal işlemler yapılmalı.Olaylar aydınlığa kavuşmalı.kafada soru işaretleri olmamalı.kişilere ve kurumlara güven azalır.nitekim azalıyorda
    • seda cesur6 Ağustos 2020 . 23:14

      senin hakkından alaaddin gelir.çabuk unutmuşsunuz geçmişi
    • engin 6 Ağustos 2020 . 23:10

      Kamuran bey yazına imzamı atarım.Hiç bir olumsuz acıklama yok eskibelediye başkanı için.Ayrıca parti ne hale geldi yazık ya kişisel egolar için geçmişde kendini feda eden denizler boşunamı ölümü göze aldılar.Ne günlere kaldık acaba cezaevinde 1 gün kalsalar geçmişde yıllarca cezaevinde yatan devrimciler neler yaşamış anlarlardı.Şimdi bedavadan solculuk yapmak kolay bolu halkı herşeyi gördü belediyede sadece parti ve başkan ismi değişti.Başka değişen hiç
    • TURHAN6 Ağustos 2020 . 23:09

      YAZILANLAR DOĞRUYSA VEYA YANLIŞSA BAŞKAN LÜTFEN Bİ YAZILI CEVAP VERİVERDE BOLU LU OLARAK BİZDE BİLELİM YOKSA BU YAZILANLARI OKUMUYORMUSUN . YUSUF NALKESN İN BİR BESTESİ VAR DİNLEYİVER '' BENİM KADAR SUÇLUSUN SENDE '' HADİ HOŞCA KALIVER
    • Yaz bunu bir kenara6 Ağustos 2020 . 22:43

      Tanjucuğum; vekilliğin iyiydi de reisliğin gerçekten berbat. Mansur Reisin tırnağı bile olamazsın. AKP seni yıpratmaya çalışmıyor bile. Maşallah kendin hallediyorsun o işi. Vizyonsuz bir ekiple, satın alınmış kalemlerle ve pasaj içlerinden akıl aldığın beyni sulanmış tiplerle b.kun çoktan seyrek düşmeye başladı bile.
    • Gerçek bolulu6 Ağustos 2020 . 22:13

      KAMURANIN YAZDIKLARI TAMAMEN DOĞRU İSE SENİN. HALİN NEDİR CHP YİDA BATIRDIN KENDİNİDE NASIL DÜNYA YÜZÜNE ÇIKACAKSIN
    • Doğru6 Ağustos 2020 . 21:54

      Aynen size katılıyorum. Eski belediye başkanın yanlışlıkları varsa ortaya çıkarsın. Halk kimin ne olduğunu anlasın. Size herkes bunun için oy verdi. Hizmet için drğil. Gerekeni yapmazsanız seçimi kazanamazsınız..Kamuran beyin doğruluktan ayrılmayacağını biliyoruz. Sokak kavgası yapacağınıza karşınıza alıp konuşmak daha iyi değilmi. Alaaddin Kamuran beye yaptıgı zulümleri biliyoruz. Ve de tasvip etmiyoruz. Kavgayı bırakın.
    • levent 6 Ağustos 2020 . 19:40

      Tanju bey bende size aynen yukarıdaki sebeblerden dolayı oy verdim.Bu işin peşini bırakmayacağınız ve eski başkandan hesap soracağınız düşüncesindeydim ki yanılmışım şu ana kadar eski yönetim ile alakalı hangi yolsuzuğu hangi haksızlığı ortaya cıkardınız merak ediyorum... Kamuran beyin yukarıda yazdıkları yenilir yutulur cinsten değil ! Şimdi siz bu yazılanlarla alakalı olarak savcılığa başvurduk haber hakkında şikayette bulunuyoruz laflarını bırak
    • eski CHP li6 Ağustos 2020 . 18:51

      Kamuran bey yazınızın sonuna kadar arkasındayım. Malesef durum bu oldu.
    • Baki 6 Ağustos 2020 . 18:29

      Sayın kamuran bey Yazdıklarınızın hepsine imzamı atarım iyiki varsın. Mecliste muhalif sahada dost olmak ayıp.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Az şey bilirsek bir şeyin doğru olduğuna emin olabiliriz, bilgi artınca şüphede artar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak