Tanıdığım Gül aday olmaz

Tanıdığım Gül aday olmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına ilişkin “Tanıdığım, bildiğim kadarıyla Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan’a karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmaz” dedi.

YUSUF ZİYA CÖMERT / İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya’da medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Aralarında KARAR Ankara Temsilcisi Yusuf Ziya Cömert’in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, sivillere yargı muafiyeti getiren KHK’daki muğlaklığa dikkat çektikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Partili vekillerin tepki gösterdiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını düşündüğünü söyledi:  

TEMENNİSİ OLANLAR OLABİLİR: (11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aday olur mu?) Tanıdığım, bildiğim kadarıyla Abdullah Gül Tayyip Erdoğan’a karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmaz. (Ne yapmayı düşünüyor?) Kimin ne yapmak istediğini bilmiyorum, ama benim bildiğim Abdullah Gül Cumhurbaşkanımıza karşı aday olarak çıkmaz. (Cumhurbaşkanımızın aday olmama ihtimali var mı?) Siyasi hareketlerin doğal liderleri hareketleri sürüklerler. Çok açıktır, Tayyip Erdoğan AK Parti’nin doğal lideridir. En kuvvetli adaydır. Ta ki ‘hayır aday olmayı istemiyorum’ demesi, o çok istisnai bir durum, böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Bunun dışında arayışları, temennileri olanlar veya bu hareketin içerisinde bir farklılaşmayı ortaya çıkarmak ümidinde olanlar olabilir, biraz da onun için söylüyorum; Gül’ün böyle bir tavır içerisinde olacağını zannetmiyorum.

İSTEYEN KONUŞABİLİR: (Gül’ü çok iyi tanıdığınızı söylüyorsunuz... -Tanırım ben...- Aday olmaz diyorsunuz. Erdoğan’ı da tanıyorsunuz, böyle bir şey olmasa bu kadar sert tepki gösterir miydi?) Değerlendirmem böyle, 2019 seçimlerinin hassasiyeti herkes tarafından biliniyor. Belki Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hassasiyet de bundan kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi güle oynaya rahat, çantada keklik bir seçim değil. Bu hassasiyetten dolayı Cumhurbaşkanımızın bir yerde de AK Parti’de konsolide etmeye çalıştığı geniş tabana dönük bir mesaj verdiği kanaatindeyim. Şimdi kimseye sen konuşma deme hakkımız yok, isteyen konuşur.

AYM TARTIŞMALARI SİYASALLAŞMAMALI: Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu hükümet zamanında atanmış olması, AYM üyelerinin bir siyasal etkiyle atandığı anlamına gelmez. Anayasa Mahkemesi bağımsız bir yargı kuruluşudur, yargı sistemimizin, hukuk sistemimizin en üst yargı kuruluşudur. Bu sürecin içerisinde çok fazla siyasallaştırarak süreci bir şekilde başka yönlere, tartışmalar içine çekmenin doğru olmadığı kanaatindeyim.

PARTİLER BİRLEŞMİYOR YAPILAN SEÇİM İTTİFAKI

(AK Parti ve MHP arasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin seçim ittifakı) “Bahçeli siyasal öncelikleri çerçevesinde AK Parti’ye destek veriyor; terörle mücadelede, diğer başka konularda. MHP’nin de başka bir siyasi parti olduğunu ve kimliğinin de korunması gerektiğini vurguluyor. Bizim de söylediğimiz bu; AK Parti ve MHP iki ayrı parti, ayrı önceliği olan partiler. Söylemleri, siyasi dilleri, fikirleri, programları, stratejileri bakımından aralarında farklılık olan partilerdir. Bu, iki partinin birleşmesi değil bir seçim ittifakı sürecidir. Bu ittifak Doğu ve Güneydoğu’daki seçmeni nasıl etkiler sorusu, kampanyanın nasıl gelişeceği, siyaset dili ve üslubuyla birebir ilgili olduğunu ifade etmek isterim. AK Parti’nin en temel özelliklerinden birisi, kapsayıcı bir parti olmasıdır. Seçim ittifakı bu kapsayıcılığı engellemez.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN