Büyük Torbalı

Tandır ekmeği verdiler

Çocuklardan hareketle yola çıkan Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyeleri önceki gün Suriyelilere yardım kolilerini ulaştırdı. Yapılan yardımı karşılıksız bırakmak istemeyen Suriyeliler, gönüllülere tandır ekmeği verebildi.Çocuklardan hareketle yola çıkan Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyeleri önceki gün Suriyelilere yardım kolilerini ulaştırdı. Yapılan yardımı karşılıksız bırakmak istemeyen Suriyeliler, gönüllülere tandır ekmeği verebildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tandır ekmeği verdiler
177 Görüntüleme
22 Şubat 2017 - 14:01
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İZMİR’DE tiyatrocu bir çift öncülüğünde kurulan Mülteci Çocuklara Destek Girişimi, gıda, giyecek ve oyuncak yardımının yanı sıra çocuklarla oyun oynayarak onlara psikolojik destek vermeye devam ediyor. Aralarında sanatçı, öğrenci ve serbest meslek sahiplerinin bulunduğu Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyeleri, ülkesindeki savaştan kaçarak Torbalı’da da yaşama tutunmaya çalışan Suriyelilere destek olmaya çalışıyor. Kendi çabalarıyla topladıkları gıda, giyecek ve oyuncak yardımlarını Suriyeli ailelere götüren grup üyeleri, yaşıtlarına sunulan bir çok imkandan uzak yaşayan Suriyeli çocuklarla birlikte oyunlar da oynuyor. Sık sık Torbalı’ya gelen gönüllüler, son olarak önceki gün Çaybaşı Bölge Trafik İstasyonu karşısında kalan Suriyelilere yardım kolileri getirdi. İhtiyaç sahibi Suriyeliler bu kez yardımseverleri eli boş göndermedi. Pişirdikleri tandır ekmeklerini yardımseverlerle paylaşan Suriyeliler için yardım çağrısı ise devam ediyor.

ÇOCUKLARI GÜLDÜRDÜLER

Suriye’de son 7 yıldan bu yana gerginleşen ortamdan en büyük zararı oyun ve okul çağındaki çocuklar görüyor. İlçede çeşitli şekillerde hayatlarını idame etmeye çalışan yüzlerce çocuk, sokaklarda oynamak yerine, mendil, su satarak ya da dilenerek evlerine destek olurken bazı çocuklar da durum daha da kötü. Bazı çocuklardan savaşın izleri fiziksel olarak görülürken, bazı çocuklarda da bu iz farklı şekillerde görülüyor. Sık sık ilçeye gelen Mülteci Çocuklara Destek Girişimi’nin gönüllüleri önceki gün yine çocukların yüzündeki tebessüm oldu. İlçenin çeşitli noktalarına gelip burada çocuklarla yakından ilgilenen gönüllüler, onlarca aileye yardım bulundu. Yardım özellikle bebeklere ilaç oldu.

GÜÇLERİ SINIRLI

Çocuklara yetmek için sınırlı güçlerinin olduğunu belirten Mülteci Çocuklara Destek Girişimi’nin gönüllüleri, zor şartlar altında yaşayan çocukların birçok yetişkinin acılara tanık olduğunu, onları biraz olsun güldürmek için oyunlar oynadıklarını dile getiren grup üyeleri, yapılan yardımlara rağmen çocukların yeteri kadar beslenemediğini, özellikle kış aylarının onlara yardım eli uzatmak için güzel bir fırsat olduğunu ifade etti. Herkesin elindeki giysi, oyuncak ve yiyeceklerle çadırların kurulu olduğu yerleri ziyaret edebileceğini anlatan grup gönüllüleri, “Yetişkinlerin elbette desteğe ihtiyacı var ama çocuklar ayakta durabilmenin, yaşama sarılabilmenin, kendilerini iyi hissedebilmenin formülünü bilmiyorlar henüz. Onlara destek olalım. Hepsine olamıyoruz. Gücümüz sınırlı. Battaniye, yorgan, sünger yatak, bebek bezi, park yatak, beşik, erzak, halı, bebek arabası, kömür sobası, odun, kömür öncelikli ihtiyaçlarımız.” dedi. İbrahim DANIŞ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web