İngiltere’nin yeni yıldızı Tommy Abraham, dün Karadağ karşısında İngiltere Milli Takımı’ndaki ilk golünü kaydetti. Maç sonu sorularımızı yanıtlayan genç yıldız, “Rüyalarım gerçek oldu” dedi

Tammy Abraham: Rüyalarım gerçek oldu

Tammy Abraham... Chelsea’nin yeni starı. 22 yaşındaki genç yıldız bu sezon çıktığı 12 Premier Lig maçında attığı 10 golle, Jamie Vardy’nin ardından gol krallığında ikinci sırada yer alıyor. Çok değil bir sezon önce kiralık olarak forma giydiği Aston Villa formasıyla bir alt ligde (Championship) ağları sarsan Abraham, Chelsea’nin transfer yasağını en iyi değerlendirenlerden.

Menajer Frank Lampard’ın verdiği şansı mükemmele yakın bir şekilde kullanan Abraham; fiziğiyle, gücüyle ve bitiriciliğiyle Premier Lig’in efsanelerinden Didier Drogba’ya fazlasıyla benzetiliyor. İngiltere’nin dün Karadağ karşısında 7-0 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada milli formayla ilk golünü kaydeden Abraham ile maç sonrası kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

‘BENİM İÇİN ANLAMI BÜYÜK’

Attığı gol hakkında görüşlerini sorduğumuz yıldız oyuncu, “Rüyalarım gerçek oldu. Çocukken hep milli formayı giymeyi hayal ederdim bugün bu formayla ilk golümü attım, benim için çok büyük anlamı olan bir goldü” ifadelerini kullanıyor. Abraham, bu sezon yaptığı olağanüstü çıkışı sorduğumuzda ise şunları söylüyor: “Kendime her zaman inandım ve diğer bütün dış etmenlerden uzaklaşarak futboluma odaklandım. Kariyerim geri kalanında da bu mantaliteyle devam edeceğim. Zor zamanlardan geçsen bile çalışmaya ve kendine inanmaya devam etmelisin bence başarının formülü bu.”

'BİRLİKTE BÜYÜDÜK'

Genç forvet, Chelsea’nin önümüzdeki hafta oynayacağı Manchester City maçıyla ilgili, “Evet oldukça zorlu bir maç olacak ancak iyi bir takımız ve puan almamamız için hiçbir sebep yok. Elimizden geleni yapacağız” değerlemesinde bulunuyor. Chelsea’nin bu sezon dikkat çeken ve bir diğer oyuncusu Mason Mount’la ilişkisini ve arkadaşlığını sorduğumuzda Abraham şu yanıtı veriyor: “Mason’la beraber bir rüyayı yaşıyoruz. Geçen sezon Championship’te finalde karşılaştık. Bu sezon ise

Şampiyonlar Ligi’nde ve milli takımda beraber oynuyoruz. Bir nevi birlikte büyüyoruz, bize başarıyı getiren ise bulunduğumuz konumla yetinmemek ve çok çalışmak diyebilirim.”

22 yaşındaki yıldızın durmaya ise niyeti yok. 2020’deki hedeflerini sorduğumuzda, “Kesinlikle daha büyük hedeflerim var Premier Lig’de ilk iki sırada yer almak ve Altın Ayakkabı’yı kazanmak bunlardan bazıları” diyerek sözlerini noktalıyor.