Büyük Sinema’da devam eden çalışmalar kapsamında bina içi sıva ve bazı tesisat işlemlerinin sonuna gelindi.

Yozgat tarihinde ayrı bir yeri bulunan ve zamanla atıl bir duruma gelen Büyük Sinema’da başlatılan projeyle birlikte, Yozgat yeni bir kültür merkezi ve salona kavuşmuş olacak.

Yüklenici firma başlattığı çalışma kapsamında binaya yeni alanlar kazandırarak, güçlendirme çalışması gerçekleştirdi. Binanın tamamında metruk alanlar yıkılıp, yeniden onarıma alındı.

Bu kapsamda salona yeni alanlar kazandırıldı ve projeksiyon odası, tercüman odası gibi yeni alanlar inşa edildi. Ekip ayrıca bina içerisinde su ve elektrik tesisatlarını yenileyerek tesisat işlerinde sona yaklaştı. 
Binanın iç sıvasını da tamamlayan yüklenici firma önümüzdeki günlerde binayı akustik, görsel ve sahne sanatlarının icra edilebilmesi için gerekli olan donanım yönünden hazırlanan proje kapsamında tefrişatını gerçekleştirecek. Bina içerisindeki çalışmanın yanı sıra ayrıca binanı dışında ve çatısında da çalışmalar sürüyor. 
Bu kapsamda binada güçlendirme çalışması yapılırken, çatısında ise yenileme işlemi gerçekleşti. Binanın dışında devam eden çalışmalar ise mantolama projesinin uygulanmasıyla sonlanacak. Böylece binanın içinde yapılan değişikliğin yanı sıra dış görünümünde de değişiklik olacak.

Editör: TE Bilişim