Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Berat Albayrak ve tam bağımsız ekonomiye destek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Berat Albayrak’ın, ekonomide milli bağımsızlık mücadelesine destek yağdı. Sosyal medyada #TamBağımsızEkonomi hashtagi ile binlerce mesaj atıldı. Hükümet üyeleri ve AK Parti kadroları da, Türkiye’nin bu yoldan dönmeyeceğinin altını çizdi.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2020, 09:01 Güncelleme 14 Ağustos 2020, 09:01
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Berat Albayrak ve tam bağımsız ekonomiye destek!

İÇİNDEKİLER

Ekonomiye yönelik kötü niyetli algı operasyonlarına dikkat çekerek, "Ekonomide milli bağımsızlık mücadelesi veriyoruz" değerlendirmesinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a destek mesajları yağdı. Bakan Albayrak'ın çarpıcı mesajları, sosyal medyada #TamBağımsızEkonomi etiketi üzerinden yapılan paylaşımlarla kısa sürede TT olurken, hükümet üyeleri ve AK Parti'den söz konusu açıklamaya tam destek geldi. Vatandaşlar Bakan Albayrak'ın açıklamalarına destek vererek #TamBağımsızEkonomi hashtagini gündeme taşıdı ve birinci sıraya yükseltti.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
#TamBağımsızEkonomi hashtagini kullanarak açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Üretim, ihracat ve markalaşma yoluyla ülkemizin büyüme ve kalkınmasına olumlu katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu amaçla etkin şekilde ticari diplomasiyi kullanıyor; dijitalleşme ve yeni pazarlara açılım için çalışmalar gerçekleştiriyoruz" mesajını verdi.



SÖMÜRÜ SİSTEMİNİ YIKIYORUZ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İthalatı değil, üretimi destekliyoruz. Gelir adaletini tesis ediyoruz. Faizi minimum seviyelere indirip sömürü sisteminin çarklarını yıkıyoruz. Salgın sürecinin yönetiminde diğer ülkeleri geride bırakıyoruz. Büyük Türkiye için TamBağımsızEkonomi yolunda kararlılıkla yürüyoruz" açıklamasında bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya, "Bu bir bağımsızlık mücadelesidir. Türkiye bu yoldan geri dönmeyecek, üretmeye, güçlenmeye devam edecek" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, "18 yıldır Tam Bağımsız Türkiye idealimizin ancak TamBağımsızEkonomi ile mümkün olacağının bilinciyle çalışıyoruz. 2013'te IMF'ye borcumuzu ödeyip, üretimin, alın terinin, emeğin ihyası için her türlü zorluğu aşarak Türkiye'nin müreffeh geleceğine yürüyoruz" mesajını verdi.

GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, salgın ve sonrası dönemde diğer ülkeleri geride bırakan, TamBağımsızEkonomi modeliyle geleceğe güvenle bakan bir Türkiye'nin olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcısı Hamza Yerlikaya da yaptığı paylaşımda "Bu bir milli bağımsızlık mücadelesidir" dedi.

MİLLİ EKONOMİ İÇİN 3 KRITİK HAMLE
Türkiye kur algısı ile ölçülen ekonomi modelini değiştirirken Bakan Albayrak "aşırı değerli TL, ucuz kur, patlayan ithalat" tezgâhını bozdu, bağımsız milli ekonomi için 3 kritik hamleye de imza attı. Londra'da depolanan TL, yine bu şehir üzerinden suni kur atağı ile dalgalanan piyasa dönemi sona erdi, bankalar yerli üretimi destekleyecek kredi politikasına teşvik edildi. Bakan Albayrak önceki akşam yaptığı açıklamada, "Yüksek faiz, düşük kur, değerli TL, ithalata bağımlı bir ekonomi sürdürülebilir değil. İthalata değil üretim ve ihracata dayalı dönüşümle ciddi bir paradigma değişimi var" dedi. Bakan Albayrak, TL ile dolara spekülasyon döneminin bittiğine işaret ederek, "Sizin elinizde TL yok. Arkadan TL ver, ucuza elimde varlık olmadan indirerek aldığım TL ile dolara spekülasyon yapayım. Eskiden bu işler kolay oluyordu artık olmuyor. Para bulamıyorsun. Ateş etmen için bir de silah mı vereceğim" dedi.

KÖTÜ NİYETLİ ALGI OPERASYONLARI
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak önceki akşam katıldığı TV programında ekonomiye yönelik eleştirilerin yanında bir de kötü niyetli algı operasyonları bulunduğuna işaret ederek, "Bu bir milli bağımsızlık mücadelesi. Ekonomik anlamda bir milli bağımsızlık modeli ortaya koyduk. İki senedir kıyamet bunun için kopuyor. Türkiye ekonomi modelini değiştirdi, artık eski modelden çıkıyor. Benim derdim ekonominin kırılganlıkları noktasında daha güçlü rekabet edebilir olması, istihdamı ve üretimi önceliklemesi. AK Parti iktidarı siyasi bağımsızlık mücadelesi ve bunun bedeli olarak farklı ekonomik mücadeleler veriyor. Siz ne kadar e konomik olarak bu bağımsızlığı ortaya koyarsanız, siyasi olarak da kendi kararlarınızı alırsınız" açıklamasında bulundu.