• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tam 60 yıl geçti! CHP'nin milli şefi İsmet İnönü 27 Mayıs darbesini böyle savundu

Yeniakit Publisher
2020-05-30 12:18:00 -

Türk demokrasisine çalınan en büyük kara lekelerden biri olan 27 Mayıs darbesinin üzerinden tam 60 yıl geçti. Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamıyla sonuçlanan bu acı olay hafızalardaki tazeliğini halen daha korurken dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün darbeyi meşrulaştırmaya çalıştığı görüntüler yeniden gündem oldu. İnönü, dış basına yaptığı konuşmasında darbeyi "demokrasi" olarak göstermişti.

Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesinin üzerinden tam 60 yıl geçti. Dönemin başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamıyla sonuçlanan bu acı hadise üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Darbeyi böyle savundu

Halkın hür iradesiyle seçilen Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yönetimden indirilerek utanç verici yargılama tiyatroları sonrası idama götürüldükleri darbenin ilk günlerinde, eski Cumhurbaşkanı ve dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü dış basına darbeyi "demokrasi" olarak lanse etti.

Bülent Ecevit’i tercüman olarak yanına alan CHP'nin milli şefi İnönü konuşmasında yönetimden indirilen Adnan Menderes ve arkadaşlarını suçlayıp darbecileri övdü.

"Demokrasi"den dem vuran İnönü, konuşmasında, "Teşebbüse geçmiş olan ordu, uzun zamandan beri devam eden ıstırabın ve bunalımın çaresiz bir hareketi olarak teşebbüs ettiği anlaşılıyor. Ordunun hedefinin bir an evvel memlekette demokratik hayatın kurulup işlemesi olduğu anlaşılıyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Gençler ing.tercümanı tanıdınız mı ? İnönü'yü devirip partinin başına geçen çoook demokrat !!!!!!! Bülent Ecevit.Bunların demokratlığı vana ellerinde olduğu müddetçe geçerlidir.Millet vanayı başkasına teslim ederse o zaman '' efendim her şey sandıktan,,,,,,,seçimden ibaret değildir,,,,,,,,'' naralatı atılır.Taptıkları putları acıkınca yiyen Mekke müşrikleri gibiler

sinan01

10 bölümlük demirkırat belgeselini izlemenizi tavsiye ederim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23