29-Mart-2024 14:01:35

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Tam 1 milyon kişi gördü!

Tam 1 milyon kişi gördü!

18 Nisan 1986 yılında Kavacığın Düzü olarak tabir edilen milli parkımızın geçen 32 yıldaki değişimini en iyi şekilde anlatan fotoğrafın paylaşılması bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

32 yıl önce kel tepelerin göründüğü fotoğrafta 32 yıl sonra Gerede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan başarılı fidanlama çalışması ile yemyeşil bir hale dönüşmesinin anlatıldığı fotoğrafı, sosyal medyada 1 milyonun üzerinde insan gördü. İnsanlar tarafından sosyal medyada büyük takdir toplayan fotoğraf Twitter, Facebook ve Ekşi Sözcük gibi önemli sosyal alanlarda paylaşıldı. İnsanların Gerede Kavacığın Düzü Milli Parkının 32 yıl öncesi ve sonrasını anlatan kareye yaptıkları yorumlar da çok güzel ifadeler kullanıldı.

Fotoğrafa yapılan bazı yorumlar

-İki resim arasındaki yeşillik farkını görünce içimi aniden bir sıcaklık ve hüzün kapladı, gözlerim doldu. Yeşilin önemini anlatmak için kullanılabilecek çok güzel bir görsel. Umudum var hala, o zamanki çocuklar şimdilerin yetişkinleri ve umarım bu bilinci kendi evlatlarına da aşılayabilirler.

-İlk defa bir bölgedeki ağaçların talan edilmediğini, tam aksine çorak bir yerin ağaçlandırılmış olduğunu gördüğüm için beni mutlu eden bir fotoğraf. İnşallah birileri fark edip bozmaz bu güzelliği.

-Milyonlarca berbat ve utanç dolu haber arasından, pırıl pırıl ışıldayan ve ülkemizden hala ümidimizi kesmememiz gerektiğini gösteren keyiflendiren bir gelişme. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ederken, o görüntüyü aynen öyle muhafaza etmelerini rica etmeyi de borç biliyorum.

-İnşallah müteahhitler görmez bu twiti.

-İşte vatanperverlik, insanlık budur.

-Maalesef her yer bu kadar şanslı değildir.

-Harika olmuş. İşte ihtiyacımız olan bu.

-Emek verenlere bin selam. Sevgilerimle.

-Yapanların ellerine yüreklerine sağlık, varolsunlar…

-Ağaçlandırma işinin sırf birileri para kazansın diye yapılmayınca işe yaradığını gösteren fotoğraf. Uygun alanlarda ve uygun mevsimde yapılmalıdır. Bu çalışma tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır.

-Kim dönüştürdüyse eline, emeğine sağlık dediğim foto. Darısı, Anadolu’nun diğer bozkırlarına…

1 Yorumlar
İsmail KILINÇ

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Cevap bırakın