ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.

Kilis ve Hatay'a onlarca zırhlı araç ve tank sevk edildi, sınıra takviyeler sürüyor.

'Kuduz köpek' lakaplı ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, YPG'li teröristlerden bir bölümünün diğer bölgelerden Afrin'e kaydığını kabul etti.

1369 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 24. gününde tüm gelişmeleri an be an canlı blogla aktaracağız.

07.10 : ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'li teröristlerden bir bölümünün diğer bölgelerden Afrin'e kaydığını kabul etti.

'Kuduz köpek' lakaplı Mattis, "Şu anda Afrin’de devam etmekte olan dikkati dağıtan bir durum var. Bu durum SDG içerisinde yüzdesi net olmamakla birlikte yüzde 50 veya daha azı ya da çoğunun dikkatini dağıtıyor, Kürt arkadaşlarının Afrin’de saldırı altında olduğunu görüyorlar ve bu da onların dikkatinin oraya kaymasına sebep oluyor. Bazı  durumlarda ise bazı birlikler oraya (Afrin’e) kaydı" dedi.

Jim Mattis ayrıca Türkiye'nin sınırları içerisinde 'silahlı ayaklanmanın' devam ettiği tek ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Suriye sınırlarına dair meşru güvenlik kaygıları var ve biz bunu zerre kadar inkar etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

07.20 : Kilis ve Hatay'daki sınır birliklerine takviyeler sürüyor. Anadolu Ajansı, onlarca tank ve zırhlı aracın Hatay'a sevk edildiğini gösteren fotoğrafları geçti.

07.55 : ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.

08.45 : Türk savaş uçakları, Cinderes, Şeyh Hadid Minniğ hava üssü, Ayn Dakneş, Tenab ve Meryemin'deki terör hedeflerini bombardımana tuttu. Hafta sonu büyük ilerleme sağlanan Cinderes'teki mevziler yoğun topçu ateşleriyle de dövülüyor. Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'in alınması, Afrin'e giden koridoru açacak.

09.50 : TSK, bugün 24. gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı'nın başından bu yana 1369 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Editör: TE Bilisim