banner94

TAKIMLAR NEFES NEFESE MİLLİ ARAYA GİRDİ

Milli ara öncesi birbirinden çekişmeli ve zevkli maçlar izlediğimiz haftayı geride bıraktık.

TAKIMLAR NEFES NEFESE MİLLİ ARAYA GİRDİ

Milli ara öncesi birbirinden çekişmeli ve zevkli maçlar izlediğimiz haftayı geride bıraktık.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
10 Kasım 2019 Pazar 23:10
380 Okunma
TAKIMLAR NEFES NEFESE MİLLİ ARAYA GİRDİ

Milli ara öncesi birbirinden çekişmeli ve zevkli maçlar izlediğimiz haftayı geride bıraktık. Bu maçlar ağırlıklı olarak Avrupa Liglerinde olsa da ligimizde bu tanıma uyan tek maç Trabzonspor-Alanyaspor maçı oldu. Alanyaspor’un yenilmesiyle ligin yeni lideri Sivasspor!

Haftanın açılış maçında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa’yı 3-2 ile geçti. Bu galibiyetle ligde 2. Sıraya yükselen sarı lacivertliler Milli araya da moralli girmiş oldu. Fenerbahçe son haftalardaki kötü oyununu bu maçta da sürdürdü. Önceki haftalarda da yazdığım gibi, Fenerbahçe ezeli rakiplerine göre iyi oynuyor görünse de,  özellikle hücumda B planının olmayışı, en büyük handikapı. Bu sezon 7. Golünü atan Vedat Muriqi’in yanında Moses ve Rodriges etkisiz oynarsa ve geriden Emre’nin derin pasları gelmezse takım adeta duruyor.  Bu durumda hücuma katkı iki bekten gelmesi beklenirken, Hasan Ali’nin sakatlık sonrası henüz form tutmaması, Isla’nın ise boş koşu ve boş ortaları ile takıma yarardan çok zarar vermesi hücumdaki verimi arttırmıyor. Milli takımlara tam 13 oyuncu gönderen sarı lacivertliler kalan oyuncularla bu iki haftayı değerlendirebilecek mi bunu 2 hafta sonra zorlu Malatya deplasmanında göreceğiz.

Galatasaray ise adeta nefes aldı. Hafta içi Real Madrid hezimeti sonrası, Madrid’den direk Gaziantep deplasmanına geçen sarı kırmızılılar maçı Ömer Bayram ve Feghulli’nin golleriyle 2-0 kazanmayı başardı. Maç öncesi Galatasaray açısında zorlu geçmesi beklenen bu deplasmanda kilidi nadir formda oyunculardan Ömer Bayram’ın uzaktan şutu açtı. Geçen sezonun yıldızı Feghulli ise bu sezonun ilk golünü Antep'te attı. Son haftalarda kar topu gibi büyüyen kötü oyunu Madrid’de zirve yapan sarı kırmızılılar bu maçta sezonun en istekli oyununu oynadı. Galatasaray devre arasına kadar toplayabildiği puanları toplayıp, lig arasında transfer yapmak çok zor olsa da kadrosunda belli revizyonlara gitmeli. Yabancılarından istediği verimi alamayıp yerli oyuncuları kadroya almaya başlayan Terim’in bu oyuncularla da ligi bitirmesi imkansız.Maçın ilginç istatistiği ise Muslera ‘nınbu sezon ilk kez kurtarış yapmadan bir maçı tamamlaması oldu.

Ligimizde her hafta izlediğimiz kötü futbola inat Trabzonspor’un maçları genelde zevkli geçiyor. Evinde lider Alanyaspor’u ağırlayan bordo mavililer maçı 1-0 kazandı ve 2 maç aradan sonra galip geldi. Alanyaspor’un bu yenillgisiSivasspor’u liderlik koltuğuna taşıdı. Ligde sadece 2 mağlubiyet alan kırmızı beyazlılar Konyaspor galibiyeti ile Milli araya lider girmeyi başardılar.

Temsilcilerimizden Gençlerbirliği alt sıraların kritik mücadelesinde evinde Kayserispor’u 2-1 yendi. Bu maçta Kayserispor’un tek golünü atan 15 yaşındaki Emre Demir tarihe ligin en genç golcüsü olarak geçti.Ankaragücü ise son derece formda Başakşehir’e deplasmanda maalesef 2-1 yenildi. Ligde 11. Hafta geride kalırken, düşme hattında ne yazık ki 2 Ankara takımımız bulunuyor. İki takımımızda Kayserispor, Antalyaspor ve Denizlispor’dan daha kötü değiller. Ankaragücümüzde başkan değişti ancak teknik heyetinde değişmesi gerektiğine inanıyorum. Milli aradan sonra çok zor fikstüre girecek olan temsilcimiz için bu ara çok kritik.

Beşiktaş evinde Denizlispor’u 1-0 yendi ve son 5 haftada 4. Galibiyetini almış oldu. Ligde toparlanan Beşiktaş’ın oyunu bana sezon başından beri ümit vermiyor. Galibiyetler gelse de oyun üstünlüğünü net bir şekilde hiçbir maçta alamayan siyah beyazlılar için oynadığı maçları direk kazanır demek imkansız. Bu maçta galibiyet golünü atsa da Nkoudu, Diaby, Elneny, Rebocho ve Boyd’un Beşiktaş kalitesinde oyuncular olduğunu düşünmüyorum. Bu oyuncular eğer gününde olurlarsa zar zor Beşiktaş maç kazanır, normal oynasalar bile kazanma ihtimali çok düşük. Bu galibiyetle önemli bir üç puan kazanan Beşiktaş 8. Sırada olmasına rağmen liderin sadece 3 puan gerisinde.

Avrupa’da haftanın maçında Liverpool ve Manchester City karşılaştı. Maçı evinde 3-1 kazanan Liverpool City ile puan farkını şimdiden 9’a çıkarmayı başardı. 30 senelik özlemi bu sene dindirmeye niyetli olan Liverpool, şampiyonluk yolundaki en büyük rakibini yarışta şimdilik ekarte etmiş durumda. İngiltere’de bu sezonun flaş takımı Çağlar’lıLeicester City. Bu hafta evinde Arsenal’i 2-0 yenen Leicester, Liverpool’u tutanlar dışındaki herkesin favorisi. Çağlar’ın her maç formda oluşu ülkemiz adına çok önemli. Bu hafta toplanacak olan Milli Takımımızda stoper seviyesi inanılmaz ; Çağlar , Merih, Kaan, Mert, Ozan.

HAFTANIN OLAYI

Bu hafta 10 Kasım haftasıydı. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 81. Yıl dönümü tüm ülkemizde olduğu gibi futbol sahalarımızda da anıldı. Gençlerbirliği’nin göğüs reklamında Atamızın imzasını taşıması, Galatasaray’ın yine göğüs reklamında Yarınımız Sensin yazısı yazması, Konyaspor’un Alanyaspor’unmaç formalarına 10 Kasımın anlamını yansıtmaları çok güzeldi. Trabzonspor, Beşiktaş, Denizlispor ve birçok takımımızda maç önü Atatürk resmi olan kıyafetler giymeleri, milletçe ortak paydamızın Atatürk sevgisi olduğunun kanıtlarından oldu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftaiçi oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupasındaki 4 temsilcimizden tek galibiyet alan yine Başakşehir oldu. Başakşehir’in özellikle Avusturya takımına karşı aldığı bu galibiyet ülke puanımız açısından çok önemli. Galatasaray’ın henüz gol dahi atamaması, Beşitaş’ın 1 puan bile alamaması sonucu bu sezon Avrupa karnemiz ne yazık ki  16 maç 11 mağlubiyet, 3 beraberlik, 2 galibiyet.

İNENLER

Golden StateWarriors

Tottenham

Alanyaspor

Wolfsburg

ÇIKANLAR

Sheffield Utd.

Sivasspor

Leicester City

Ozan Kabak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26