Takımlar birleşsin!

Bir üst lige çıkamayan ve Diyarbakır'a şampiyonluk tattıramayan Amedspor ile Diyarbekirspor'un tek çatıda buluşturup, 1968'de kurulan Diyarbakırspor'u yeniden ayağa kaldırılması istendi. Spor kamuoyu, bu ruhun acilen uyandırılmasını istedi.

Takımlar birleşsin!

Kentin futboldaki önemli kulüpleri 1968’de bir araya getirilerek Diyarbakırspor kuruldu. 45 yıl boyunca liglerde mücadele eden,5 kez Süper Lig’e yükselen ve önemli başarılara imza atan Diyarbakırspor oluşturduğu heyecan ve ruhla bölge takımı haline geldi. Ne var ki daha sonra kötü yönetilerek borç batağına sürüklendi ve amatör lige düştü. Diyarbakırspor’dan sonra kurulan Amedspor ve Diyarbekirspor kentin umudu oldu ancak eski günlerdeki tabloyu getiremedi.

Enerji Ve Güç Birleşmesi

 Amedspor sportif açıdan başarılı olduğu halde maddi sıkıntılarla boğuştuğu için mutlu sona ulaşamadı, Diyarbekirspor ise maddi sorumları olmadığı halde sportif başarı elde edemedi.

Amedspor,2.Lig’deki 4.sezonunda TFF 1.Lig’e yükselemedi,Diyarbekirspor da 3.Lig’deki 4.sezonunda 2.Lig’e çıkamadı. Kent şimdi,spordaki eski başarılı günlerin gelmesi için önemli bir konuyu tartışmaya başladı. Diyarbekirspor ve Amedspor’un birleşerek her kesimin destek vereceği siyasetten uzak,hem maddi hem de sportif açıdan iyi yönetilen yeni bir Diyarbakırspor modeli yaratılması isteniyor.

Yeni Bir Diyarbakırspor Ruhu

Kent yöneticileri ve kentin ileri gelenlerinin öncülük edeceği proje ile yeni bir Diyarbakırspor yaratılabilir. Diyarbekirspor ve Amedspor’a ayrı ayrı harcanan enerji tek elde toplanırsa kent gücünü birleştirerek olumsuzluklara ve lobilere karşı da mücadele edebilir. Bu düşünce gerçekleşirse ekonomik sorunlar da çözülmüş olur. Kentteki spor kamuoyu kent yöneticilerinden bu projeye öncülük ederek bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Taraftarlar da birleşme projesine destek veriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz