Sarıyerliler, İstanbul Valiliği tarafından alınan karar ile tahliye edilen Reşitpaşa’daki Tuncay Artun İMKB Doğanevler  İlkokulu, Emirgan’daki Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi ve Maden Mahallesi’ndeki Fatih İlkokulu ile ilgili nasıl bir çalışma yapılacağını merak ediyor. Okullar yıkılacak m? Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz haftalarda okulların açılmasına kısa bir süre kala tahliye edilen ve yıkılacağı açıklanan Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

YETKİLİLER O İDDİAYI YALANLADI

17 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden habersiz bir şekilde bazı okulların depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesi ile ilgili karardan etkilenen ilçelerden biri de Sarıyer. Boşaltılan okullarda eğitim gören öğrencilerin çevre okullara gönderilmesiyle birlikte hem sınıf mevcudiyetleri arttı hem de öğrenci fazlalılığı olan sınıflardaki verilen eğitimin kalitesi tartışılmaya başlandı. Ayrıca bazı medya kuruluşlarında tahliye edilen okulların yerine rezidans yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, yetkililer iddiayı yalanladı.

OKULLAR YENİDEN EĞİTİME KAZANDIRILACAK

Boğaziçi ön görünümde bulunan ve imar konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Sarıyer’de, Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu’nun yıkılıp yeniden yapılmasının önünde büyük bir engelin olduğu belirtiliyor. Okulun bulunduğu arazi İBB’ye ait ve tek parsel. Büyükşehrin, parselin bölünüp okul yapılması durumunda devamının geleceği ve arsanın elinden gitme ihtimaline karşı araziyi elinde tutmak için bölgeye okul yapılmasına izin vermeyebileceği iddia ediliyor. Buna karşın okulun yeniden eğitime kazandırılması söz konusu. Okulun yapımında büyük katkıları olan eski İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Tuncay Artun’un söz konusu okulu güçlendirme çalışması yaptırdığına dair belgeler ortaya çıktı. Bu sayede okul yıkılmayacak, depreme dayanıklı hale getirilecek ve eğitime kaldığı yerden devam edecek. Bu durum Fatih İlkokulu için de geçerli olduğu kaydedildi. Tahliye edilen okullardan Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi’nde ise ön binada eğitim devam ederken, arka bina yıkılıp yeniden yapılacak.

SARIYER POSTA