TFF 2. Lig play-off çeyrek final ilk maçında Kastamonuspor ile karşı karşıya gelen ve taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Sarıyer'e 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. PFDK'nın bu kararı karşısında şok olan Sarıyer yönetimi, Sakaryaspor maçı öncesi harekete geçerek Tahkim Kurulu'na başvuru yaptı.

CEZA ONANDI
Sarıyer'in Tahkim Kurulu'na başvuru yaptığı saha kapatma cezasıyla ilgili yaptığı itiraz sonuçlandı. Buna göre Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, cezanın onanmasına karar verdi. Böylelikle İstanbul'da oynanacak rövanş karşılaşmasında Sarıyer'in aldığı bir maç seyircisiz oynama cezası kesinleşmiş oldu.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:
Sarıyer Spor Kulübü'nün PFDK'nın 14.05.2019 tarihli E.2018-2019/961 K.2018-2019/1163 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Sarıyer Spor Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 6.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile erteleme talebinin reddine karar verilmiştir.