Taekwondoda heyecan “Yıldızlar” kategorisinde sürecek

Yıldızlar Milli Takım Seçme Müsabakaları, 27-30 Ağustos 2019 tarihlerinde Ankara’da Taha Akgül
Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Müsabakalara ilimizden de sporcular katılım sağlayacak. Türkiye Taekwondo Federasyonu’da bu doğrultuda yapılacak müsabakalarla ilgili bir duyuru yayımladı.

Önadım Haber

Türkiye Taekwondo Federasyonu, İspanya’nın Marine D’Or kentinde yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası için Yıldızlar Milli Takım Seçme Müsabakalarıyla ilgili bir duyuru yayımladı. Duyuruda 27-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Yıldızlar Milli Takım Seçme Müsabakalarına katılacak sporcuların kayıtlarının online olarak internet üzerinden yapılacağı kaydedildi. Seçme müsabakalarına ise sadece 25-30 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına iştirak eden sporcular katılabilecek.
Sporcuların kayıtları online olarak internet üzerinden yapılacak
27-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Yıldızlar Milli Takım Seçmelerinin müsabaka tartısı saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında müsabakasından bir gün önce spor salonunda yapılacak. Seçmeler ile ilgili kamuoyuyla detaylı bir bilgilendirme paylaşan Türkiye Taekwondo Federasyonu, “Seçme müsabakalarına, sadece 25-30 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Yıldzlar Taekwondo Şampiyonasına iştirak eden sporcular katılabilecektir. Sporcular, seçme müsabakasında istediği sıklette mücadele edebilecek. 27-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası Milli Takım Seçme Müsabakalarına katılacak sporcuların kayıtlarını online olarak internet üzerinden yapılacak. Sporcu kayıtları, kulüpler tarafından Federasyonun internet sitesinin alt tarafında bulunan ‘Online Müsabaka Kayıt’ bölümündeki link tıklanarak ulaşılacak sayfadan, daha önce Federasyondan almış oldukları kulüp şifreleriyle yapılabilecek olup, online kayıt girişi 23 Ağustos 2019 mesai saati bitiminde sona erecek. Ferdi sporcuların kayıtları ise ekte sunulan dilekçenin eksiksiz doldurularak, info@taekwondo.org.tr adresine veya Federasyona faks yoluyla 23 Ağustos 2019 tarihi mesai bitimine kadar başvurmaları halinde yapılacaktır.
2019 yılı ulusal WT lisansı zorunlu olacak
Seçmeye katılacak antrenörlerin 2019 yılı ulusal WT lisansının olması zorunludur. Seçme müsabakaları için WT Lisans evrağı kabulü son tarihi 23 Ağustos 2019’dur. WT Lisansı olmayan antrenörlerin müsabakalarda sporcuların arkasına çıkmalarına izin verilmeyecektir. Deneme tartısına çıkıp, resmi tartı öncesi sıklet değişikliği yapmak isteyen sporcular bu işlemi makbuz karşılığı 50 TL ödeyerek yapabileceklerdir. Gelişim Seminerinde 2019 Yılı Vizesini yaptıran antrenör ve hakemlerimize dağıtılan akreditasyon kartını kaybedenler makbuz karşılığı 50 TL ödeyerek yeni akreditasyon kartı bastırabileceklerdir. Seçmeye kayıt yaptırmadan gelen sporcular, 2019 yılı haziran ayında gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına iştirak eden sporcular arasında yer almaları halinde 100 TL karşılığında kayıtlarını yaptırabileceklerdir. “ ifadelerine yer verdi.
Taekwondo
TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir. Taekwondo kelime anlamıyla el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruş tekniklerinden oluşan, sporcuda ahlaki değerlerin yüceltilmesine katkıda bulunan bir spor dalıdır. Taekwondo, uzak doğu ülkelerinden KORE’ nin Milli sporu olup, bu ülkede doğmuş, gelişmiş ve zamanla Dünya’ya yayılmıştır. Geçmişi 13 Asır öncelerine dayanmaktadır. Taekwondo 20. Yüzyıla gelene kadar geçirmiş olduğu evrimler sonucunda bu günkü şekline dönüşmüş, 1905 yılında da bir yarışma sporu olarak kabul edilmiştir. Nihayet 1966 yılında Uluslararası Taekwondo Federasyonu kurulmuştur. 208 ülke bu Federasyona üye olup, bu gün Taekwondo milyonlarca insanın yaptığı bir spor dalı haline gelmiştir. Taekwondo sporunun Ülkemize gelişi de 1960’lı yıllara rastlamaktadır. 1968 yılında resmi olarak Judo Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlamış ilk defa 1976 yılına resmi olarak Avrupa Şampiyonasına katılmış ve Ülkemiz takım halinde Avrupa İkincisi olmuştur. Türkiye Taekwondo Federasyonu 400 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayısı ile ülkemizde futbol ve satranç branşlarının ardından en çok sporcuya sahip federasyon olurken, kazandığı madalya sayısı ile de her zaman ilk 5 içinde yer almıştır. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin ŞAHİN, aynı zamanda Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkan Vekili ve Balkan Taekwondo Birliği (BTU) Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol